Det er trikken i ditt liv

Les utdrag fra Yvonne C. Kuhns debutroman «Det er trikken i ditt liv».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Yvonne Kuhns manus «Det er trikken i ditt liv» ble i fjor kåret til en av tre vinnere i Gyldendals konkurranse om «Den nye norske kjærlighetsromanen».

- Jeg tror alle vennene mine ville ledd godt hvis jeg sa at det ikke var noe selvbiografisk i boka, sa Yvonne i Magasinet 28. august 2004.

Les utdrag fra boka:

EN

1

Ritt tenker altfor mye på det. Det er synd og skam, men allikevel.

Hun våkner hver dag og kjenner ingenting, og tenker at nå er det endelig over. Ja, så sannelig. Nå trenger hun ikke tenke på det lenger. Det holder ganske lenge. Til trikken omtrent. Det er hver morgen klokka halv ni. Hun har sine vaner. Hver morgen kommer hun nesten akkurat for sent. Får kastet seg inn i den lyseblå vogna i siste liten. Hun presser seg igjennom til hun er fremme ved plassen sin helt bakerst og får tak i den ene stanga. Finner plass til sin hånd mellom andre fremmedes hender. Hun kjenner varmen i metallet fra en som gikk av på forrige holdeplass, og føler seg plutselig liten. Dette er nødutgangen, tenker Ritt. Hvis Han kommer inn foran, kan jeg hoppe ut før han rekker frem hit. Hun forestiller seg hvordan Han kommer til å trekke i nødbremsen og hoppe ut etter henne og kysse henne mens alle passasjerene jubler, akkurat som sluttscenen i Crocodile Dundee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer