NY LOOK: Atle Antonsen får forfatterlook av en av Norges mest erfarne film-maskører og -sminkører, Siw Järbyn. Det hele for å spille i «Grand Hotel», som kommer på kino neste år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY LOOK: Atle Antonsen får forfatterlook av en av Norges mest erfarne film-maskører og -sminkører, Siw Järbyn. Det hele for å spille i «Grand Hotel», som kommer på kino neste år. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Det er trist å ta den av igjen på ettermiddagen

Atle Antonsen trives med staselig parykk i ny filmrolle.

(Dagbladet): Komikeren og skuespilleren har Grand Hotel som arbeidsplass om dagen.

Her spilles dramakomedien «Grand Hotel» inn, og Antonsen har rollen som avdanket forfatter og kvinnebedårer som har tatt inn i selveste tårnsuiten for å komme over skrivesperra og ferdigstille sitt mesterverk.

Landets beste Det innebærer daglig påmontering av en karakteristisk, grå parykk.

- Jeg skulle ønske jeg kunne gitt deg et navn, men nei: Rollefiguren er ikke basert på noen bestemt, virkelig forfatter. Det passa imidlertid bra med en litt mer potent sveis. Vi har jobba mye for å se om det fungerer, og fant ut at det gjør det - så lenge det er godt håndtverk, sier Antonsen til Dagbladet mens den prisbelønnede maskøren Siw Järbyn legger siste finish foran sminkespeilet på rom 509.

- Det har vært helt vesentlig at det ser bra ut. Derfor jobber vi med landets beste maskør. Også parykkmakereren er ei som virkelig kan faget, skryter Antonsen.

Styrker utseendet Ifølge regissør Arild Fröhlich - som tidligere har jobbet med Antonsen i såvel «Uti vår hage» som «Pitbullterje» og «Doktor Proktor», ser parykken ut slik Antonsens eget hår hadde vært, hvis han hadde spart det.

- Ja, hårfestet er plassert nøyaktig så høyt som mitt eget, bekrefter skuespilleren selv.

- Det er fryktelig trist å ta den av igjen på ettermiddagen. Det er som å ha lånt en Jaguar, og så måtte levere den tilbake og gå tilbake til den kjipe bruktbilen i garasjen. Håret styrker virkelig utseendet. Selv de billig polyesterparykkene jeg og Harald Eia brukte i «Uti vår hage» og «Team Antonsen» hadde den effekten. Det var alltid trist å ta dem av igjen, sier han.

Varm Filmen ble beskrevet som en «varm komedie» da den ble tildelt nesten 8 millioner i statlig produksjonstilskudd i februar.

Historien om forfatteren med skrivesperra som utvikler et spesielt forhold med den ti år gamle sønnen til en av hotellets resepsjonister, er skrevet av amerikanske Megan Gallagher, som tidligere har jobbet som dramaturg for filmer som« Evig solskinn i et plettfritt sinn», «Burn after reading», «Into the Wild» og «Milk».