- Det er trist at statsråd Sanner lager vanskeligheter for de kongelige

Venstre og Senterpartiet avviser regjeringens forslag om å oppheve skillet mellom de kongliges private eiendommer og statlige bevilgninger til hoffets drift.

KOSTBARE EIENDOMMER: De kongelige har privat investert titalls millioner kroner i fast eiendom de 30 årene, men lar staten og hoffet dekke lønnsutgifter til vedlikehold. Nå havner pengebruken i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KOSTBARE EIENDOMMER: De kongelige har privat investert titalls millioner kroner i fast eiendom de 30 årene, men lar staten og hoffet dekke lønnsutgifter til vedlikehold. Nå havner pengebruken i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Regjeringen har foreslått noe som er umulig å praktisere for kongefamilien og hoffet. Og det er helt uakseptabelt. Nå blir dette en sak for Kontroll- og konstitusjonskomitéen, sier Per Olaf Lundteigen (Sp) til Dagbladet.

Lundteigen er saksordfører for bevilgninger til kongehuset i Stortinget.

Både han og regjeringens støtteparti Venstre avviser nå blankt regjeringens forslag om å oppheve en betydelig del av skillet mellom de kongeliges privatøkonomi og de øvrige offentlige bevilgninger til kongehuset.

Forslaget fra regjeringen om å oppheve skillet kommer som følge av at Dagbladet det siste halvåret har avdekket en omfattende sammenblanding av penger og rotete eindomsforhold i kongehuset. Men motstanderne frykter forslaget vil føre til enda mer sammenblanding og mindre innsyn.

- Vi vil selvfølgelig gå for å opprettholde skillene mellom de kongeliges privatøkonomi og kongehusets øvrige økonomi, og støtter ikke dette forslaget fra regjeringen. Venstre ønsker også mer detaljerte redegjørelser for hoffets pengebruk, enn det de gir i dag gjennom de offentlige regnskapene sine, sier partiets nestleder og stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer