- Det er umulig å konkurrere med gratis fildeling

IFPI-sjefen grillet i Pirate Bay-saken.

RETTSAKEN FORTSETTER: Gründerne  Peter Sunde og Gottfrid Svartholm Warg  sammen med forsvarer Peter Althini  Tingretten i Stockholm mandag  under rettssaken mot personene bak det svenske fildelingsnettstedet Pirate Bay.
Tegning: Lotta Jarlsdotter / SCANPIX
RETTSAKEN FORTSETTER: Gründerne Peter Sunde og Gottfrid Svartholm Warg sammen med forsvarer Peter Althini Tingretten i Stockholm mandag under rettssaken mot personene bak det svenske fildelingsnettstedet Pirate Bay. Tegning: Lotta Jarlsdotter / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På dag åtte av rettssaken mot Pirate Bay i Stockholm var det i dag klart for vitneforklaringer fra annet av IFPI-sjef John Kennedy.

IFPI er bransjeorganisasjonen for plateselskapene, og er en viktig pådriver bak tiltalen mot Pirate Bay.

Kennedy startet sin halvannentimeslange vitneforklaring med påstanden om at piratvirksomhet har skadet platebransjen i stor grad, og mye av tiden skulle gå med på å gjøre rede for denne skaden - noe han ble hardt presset av forsvaret på.

- En utvikling de siste fem til sju årene er at digital musikk konsumeres mer nå enn noensinne tidligere, men dessverre betales det mindre for det enn før. Og det er enkelt - om musikken finnes gratis via ulovlige kilder, synes folk det er bedre, sa Kennedy i retten.

Finne nye artisterIFPI har de siste årene stått bak en rekke erstatningskrav mot enkelte nettbrukere som enten har lastet opp eller ned musikk på nettet. Disse sakene ble gjenstand for debatt, og Kennedy uttalte at han synes erstatningkravene var rettferdige - noen ganger også for lave, siden skaden for platebransjen er så stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer