DEBATT

Debatt: Delt omsorg

Det er vanskelig å føre en diskusjon med Barneombudet

Henvendelsene de får fra barn viser at dagens ordning ikke fungerer for mange. Hvorfor neglisjerer Barneombudet disse? spør Terje Goa.

IKKE NOK MED ANEKDOTER: Dessverre for Barneombudet, så er det ikke slik at anekdoter fra syv barn rekruttert fra et familievernkontor regnes som en god metode for objektiv forskning, mener kronikkforfatteren. Foto: Privat.
IKKE NOK MED ANEKDOTER: Dessverre for Barneombudet, så er det ikke slik at anekdoter fra syv barn rekruttert fra et familievernkontor regnes som en god metode for objektiv forskning, mener kronikkforfatteren. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Barneombud Anne Lindboe svarer 3. oktober på min kronikk i Dagbladet 29. september. Kronikken min tok for seg Barneombudets feilaktige beskrivelse av delt omsorg, og manglende kunnskapsgrunnlag for sine innvendinger mot delt omsorg som utgangspunkt ved samlivsbrudd. Dette adresseres ikke. Hun har ingen henvisninger utover en rapport de selv har utarbeidet. Hun hevder blant annet at jeg fremstiller det som om Barneombudet er imot delt omsorg etter samlivsbrudd, hvilket hun sier de ikke er.

Min påstand var dog at de er imot delt omsorg som utgangspunkt, som hun selv bekrefter: «Derfor er jeg svært glad for at regjeringen har gått bort fra forslaget om at delt bosted skal være utgangspunkt ved samlivsbrudd».

Responsen viser hvor vanskelig det er å føre en diskusjon med Barneombudet. Hun ønsker ikke å diskutere temaet annet enn på et overfladisk nivå.

Anne Lindboe forsøker å trekke fokus vekk fra deres sviktende kunnskapsgrunnlag ved å appellere til folks følelser. Dette gjør hun blant annet ved å hevde at delt omsorg som utgangspunkt er i strid med barnekonvensjonen (hvilket det aldeles ikke er), og ved å vise til at ovennevnte rapport er skrevet i samarbeid med barn. Slik fremstår det at de har barna i fokus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer