DEBATT

Debatt: Vindkraft

Det er vel ingen som er redde for rein energi?

Vi mener rein energi er framtida. Det bør også de EU-kritiske partiene SV, Senterpartiet og Rødt, kunne være enige om.

ACER FOR FRAMTIDA: Dessverre vil de EU-kritiske partiene SV, Senterpartiet og Rødt heller drive kamp mot EU enn å støtte Acer – bare fordi de ikke liker EU, skriver innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ACER FOR FRAMTIDA: Dessverre vil de EU-kritiske partiene SV, Senterpartiet og Rødt heller drive kamp mot EU enn å støtte Acer – bare fordi de ikke liker EU, skriver innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Verken jeg eller Venstre er redde for rein energi». Det er knakende godt sagt, om jeg skal si det selv, i hvert fall godt nok til at Dagbladet framhevet det som dagens sitat 24. juli. Uten kontekst kan det likevel være vanskelig for avisleserne å skjønne relevansen. Det er vel ingen som er redde for rein energi?

Rein energi er utvilsomt framtida. Vi må kutte klimagassutslippene våre markant de neste åra og tiåra, for å unngå katastrofale klimaendringer og sørge for at de som er unge i dag, og de som kommer etter oss, får de samme mulighetene som vi som er voksne har vokst opp med. Vi må bort fra kull, olje og gass, og over på sol, vann og vind. Og det må skje raskt.

Om bare ti år skal utslippene våre være bortimot halvert, og om ytterligere 20 år, skal de være nede i netto null. En formidabel innsats må til, men det er en innsats som samtidig vil gjøre verden til et bedre sted for oss alle. Så hva er det å være redd for?

I Norge i dag er det i praksis venstresiden som er redde for rein energi. Den kampen SV, Senterpartiet og Rødt, sammen med Nei til EU, nå varsler mot EUs ambisiøse program for rein energi – «the clean energy package» er i realiteten en kamp imot å kutte utslipp, imot utvikling av store mengder fornybar kraft, imot en løsning på klimakrisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer