NYTT PROGRAM: Live Nelvik er klar med nytt NRK-konsept. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYTT PROGRAM: Live Nelvik er klar med nytt NRK-konsept. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Det er veldig gøy å finne mat i søppelkassen

Live Nelvik kommer med nytt program til høsten. 

(Dagbladet): Fredag formiddag lanserte NRK oversikten over hvilke programmer som skal sendes til høsten.

En rekke programmer ble lagt fram, deriblant «Vikingane», «Når kjemien stemmer», «Live redder verden. Litt» og «BroShow».

«Live redder verden. Litt»

I programmet «Live redder verden. Litt», vil Live Nelvik fra P3 vil finne ut om hun kan leve et mer bærekraftig liv.

- Jeg fant ut at det å gå fra å være miljøsvin til å ble miljøvennlig er veldig krevende. Jeg fant også ut at det er veldig gøy å finne mat i søppelkasser. Men det er ikke så veldig gøy å spise den etterpå, forteller Nelvik til pressen under lanseringen.

«BroShow», vikinger og krigsserie

- Jeg har enda ikke turt å se pilotene av dette programmet, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen under introduksjonen av programmene.

- Abiel Tesfai tar med seg kompiser for å finne svar på ting han lurer. Dette er et urbant, ærlig og personlig talkshow, står det i pressemeldingen fra NRK.

Et av programmene det er knyttet stor spenning til er dramaserien "Nobel", med Aksel Hennie i hovedrollen.

- Løytnant Erling Riiser kommer hjem fra krigen i Afghanistan, men i fredelige Norge blir han en brikke i et storpolitisk maktspill som bare øker i omfang, skriver NRK i pressemeldingen.

«Vikingane» blir ifølge kanalen en «episk og humoristisk dramaserie» satt til året 790. Serien har Trond Fausa Aurvåg og Kåre Conradi i to av hovedrollene, og får premiere i oktober.

Slik blir NRK-høsten

Senere i høst er suksessen «Skam» tilbake på både skjermer og nett, og som allerede kjent er det 17-åringen Isak som står i sentrum for den tredje sesongen.

26. august har NRK premiere på realitykonseptet «Det store spranget», der seks jenteryttere mellom 16 og 26 tar med seg fedrene til Spania for å lære dem å bli best mulig på hesteryggen.

Samme dag, 26. august, er også «Nytt på nytt» tilbake, mens «Beat for beat» inntar fredagskveldene fra og med 28. oktober.

Anne Lindmo er tilbake med talkshow og Kåre Magnus Bergh med «Stjernekamp» fra lørdag 27. august, mens komiserien «Side om side» er tilbake med starten på fjerde sesong samme kveld.

«QuizDan» er også på vei tilbake til skjermen, med første sending 11. september.