DEBATT

Barnehijab:

Det er viktig å ikke bagatellisere bruk av hijab på små jenter

Barn blir frarøvet sin frihet.

TILDEKKING: Jeg mener det er riktig og viktig at vi med muslimsk bakgrunn, som ikke mener at det er greit å dekke til små barn, sier ifra, skriver Amal Aden. Foto: Zurijeta / Shutterstock / NTB Scanpix
TILDEKKING: Jeg mener det er riktig og viktig at vi med muslimsk bakgrunn, som ikke mener at det er greit å dekke til små barn, sier ifra, skriver Amal Aden. Foto: Zurijeta / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et av verdens mest likestilte land, Norge, er det grupper med små jenter som opplever undertrykkelse uten at samfunnet reagerer særlig. Små jenter med små fargerike hijaber. Noen av jentene er så små at de ikke har begynt å prate.

Små jenter som ser at deres brødre går i T-skjorte og shorts, mens de selv er dekket med klær fra topp til tå. Små jenter som blir seksualisert, små jenter som ikke får lov til å gå i korte kjoler eller shorts, og som får på hijaben så snart de skal ut døra hjemme.

I går så jeg en liten jente i barnevogn med hijab, hun var vel knapt 1 år gammel. Jeg forstår ikke at noen kan dekke til et så lite barn. Jenter som dette blir lært opp til at de får negativ oppmerksomhet hos gutter og menn hvis de ikke dekker seg til. De før høre at de vil oppleve seksuelle overgrep hvis de ikke dekker seg til og at de er «renere» og penere når de er «dekket».

De får høre at de er garantert en god ektemann hvis de kler seg anstendig og at dekker du deg til forstår alle at du er en god muslimsk jente. Jenter får ansvar for ikke å friste menn.

I noen miljøer får jenter som ikke dekker seg høre at de er horer og kommer til å havne i helvete. Familiene til jenter som ikke dekker seg blir sett ned på, de er svake og klarer ikke å holde styr på jentene sine

Jeg mener det er viktig å ikke bagatellisere bruk av hijab på små jenter. Jeg mener det er undertrykkelse av barn. Barn blir frarøvet sin frihet. Det er provoserende å høre etniske nordmenn si at det er så fargerikt og flott å se barn med hijab, dette blir sagt av personer som ikke dekker sine egne barn.

Jeg mener det er riktig og viktig at vi med muslimsk bakgrunn, som ikke mener at det er greit å dekke til små barn, sier ifra. Foreldre må tenke på hva som er barnas beste. Jeg mener alle barn fortjener å være barn, løpe og leke. Det er på tide at vi våkner opp, og at vi tar barnas frihet på alvor.

Ingen barn trenger å skamme seg over kroppen sin, det er de mennene som disse små kroppene må dekkes til for som bør skamme seg.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer