DEBATT

Barnehijab:

Det er viktig å ikke bagatellisere bruk av hijab på små jenter

Barn blir frarøvet sin frihet.

TILDEKKING: Jeg mener det er riktig og viktig at vi med muslimsk bakgrunn, som ikke mener at det er greit å dekke til små barn, sier ifra, skriver Amal Aden. Foto: Zurijeta / Shutterstock / NTB Scanpix
TILDEKKING: Jeg mener det er riktig og viktig at vi med muslimsk bakgrunn, som ikke mener at det er greit å dekke til små barn, sier ifra, skriver Amal Aden. Foto: Zurijeta / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et av verdens mest likestilte land, Norge, er det grupper med små jenter som opplever undertrykkelse uten at samfunnet reagerer særlig. Små jenter med små fargerike hijaber. Noen av jentene er så små at de ikke har begynt å prate.

Små jenter som ser at deres brødre går i T-skjorte og shorts, mens de selv er dekket med klær fra topp til tå. Små jenter som blir seksualisert, små jenter som ikke får lov til å gå i korte kjoler eller shorts, og som får på hijaben så snart de skal ut døra hjemme.

I går så jeg en liten jente i barnevogn med hijab, hun var vel knapt 1 år gammel. Jeg forstår ikke at noen kan dekke til et så lite barn. Jenter som dette blir lært opp til at de får negativ oppmerksomhet hos gutter og menn hvis de ikke dekker seg til. De før høre at de vil oppleve seksuelle overgrep hvis de ikke dekker seg til og at de er «renere» og penere når de er «dekket».

De får høre at de er garantert en god ektemann hvis de kler seg anstendig og at dekker du deg til forstår alle at du er en god muslimsk jente. Jenter får ansvar for ikke å friste menn.

I noen miljøer får jenter som ikke dekker seg høre at de er horer og kommer til å havne i helvete. Familiene til jenter som ikke dekker seg blir sett ned på, de er svake og klarer ikke å holde styr på jentene sine

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer