- Det er viktigere at barna faktisk lærer seg å spille gitar

Prince takket nei til «Guitar Hero».

UNNER ALLE GITAREVNER: Men det er ikke alle som klarer å spille gitar med dame på armen like godt som Prince. Foto: AP Photo/Lynne Sladky/Scanpix
UNNER ALLE GITAREVNER: Men det er ikke alle som klarer å spille gitar med dame på armen like godt som Prince. Foto: AP Photo/Lynne Sladky/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Mange artister som tidligere var skeptiske til å ha musikken sin i digitalt format eller koblet til dataspill har i det siste snudd seg etter «Guitar Hero»- og «Rock Band»-vinden.

For eksempel kommer nå The Beatles med et eget «Rock Band»-spill, til tross for at de aldri har gjort musikken sin digitalt tilgjengelig før, og band som Metallica og Aerosmith har tjent store penger på musikkspillene.

En artist som imidlertid ikke er interessert i å bli profilert i musikkspillene, er Prince. I et intervju på talkshowet Tavis Smiley på PBS i USA, fortalte han at han hadde takket nei til å være med i «Guitar Hero».

- Vel, jeg er ikke sinte på dem. Jeg hører at de har tjent noe sånt som to milliarder dollar, og de kom til oss og tilbød en veldig liten andel av dette, sa Prince til Smiley.

Men skal men tro den eksentriske artisten som styrer sin egen musikk uavhengig av plateselskapene, var det ikke pengespørsmålet som var avgjørende.

- Jeg synes det er viktigere at barna faktisk lærer seg å spille gitar. Det er et vanskelig instrument - det er ikke lett. Det tok meg lang tid å mestre, noe som var veldig frustrerende til å begynne med, sier Prince, og fortsetter:

- Du må bare holde ut. («Guitar Hero») er kult for folk som ikke har tid til å lære gitar, eller som ikke er interessert i det, men å spille musikk er en av de mest fantastiske tingene. Å skape noe fra ingenting er en av de flotteste følelsene, og jeg unner alle det. Det er himmelsk.