Det er viruset «Domus pestis» som fører til denne fatale fusjonen av menneskeskapt dekor og alfabet

EMOH: Husk at du er hjemme.

IDYLL: Interiørbokstaver minner deg om enkle ting, som at du er hjemme og at du skal slappe av. Foto: NTB Scanpix
IDYLL: Interiørbokstaver minner deg om enkle ting, som at du er hjemme og at du skal slappe av. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Kaffekoppen damper fredfullt foran meg på kjøkkenbordet. Livet er godt i ny leilighet. Trygt inne i varmen nytes et stykke deilig hjemmebakt sjokoladekake, og kroppen, i en takknemlig gest, begynner arbeidet med en ny valke. Godt den har noe å gjøre. Det er viktig med beskyttelse mot kulda, og dette herlige laget med krem eksisterer i perfekt symbiose med det hvite sløret på bakken utenfor. Kakestykket er større enn seg selv. En høyere makt vil at det skal fortæres. Nytelsessenteret i frontallappen argumenter slik bare det kan. Ingen fornuftige retoriske motangrep settes i gang. Slafs.

Utenfor vinduet, fem meter nedenfor, er det søndag. Stillhet. Ved hjelp av et kvadratisk, hvitlistet vindu rammes verden inn. Blikket stopper, hviler på et stort, frossent tre. Vakkert. Mektig. Et nabolag så rolig at vekkerklokka på nattbordet er det fremste våpenet mot ufrivillig dovenhet. Her kan man sove for alltid, konkluderes det med lukkede øyne. Blikket glir videre, over til blokka på andre siden av den isete gata. Vent nå litt, hva er det der?

Min visuelle oase korrumperes. Hjernen legger det eneste filteret Instagram ikke har, «Doomsday», over den hvite rammen. Der oppe, i et vindu i tredje etasje, ser jeg fire eksempler på vår samtids grimmeste styggedom. Nei og nei. En enstavet bokstavkvartett står utstilt høyt der oppe. «EMOH», leser jeg, og vet umiddelbart at man ikke trenger å kjenne Rolf Hansen personlig for å løse denne gåten. Nabolaget er infisert.

Googlesøket «venstrevridd flytteservice + hylekor + elite + ring 3 + fake news + Bilderberg » sender meg til en rubrikkannonse i Morgenbladet. Nei, dette er for drastisk. Det kan jo være et enkelttilfelle. Kontamineringen er garantert under kontroll. Dette er Oslo for pokker, ikke Aleppo. Tidligere erfaringer med det omstridte viruset «Domus pestis», som fører til denne fatale fusjonen av menneskeskapt dekor og alfabet, viser at sykdommen kan unngås ved hjelp av enkle forholdsregler. Medisin: Isolasjon og sære artikler i D2. Bivirkninger: jåleri, arroganse og tittelen rasshøl. Sophies choice.