Det er viruset «Domus pestis» som fører til denne fatale fusjonen av menneskeskapt dekor og alfabet

EMOH: Husk at du er hjemme.

IDYLL: Interiørbokstaver minner deg om enkle ting, som at du er hjemme og at du skal slappe av. Foto: NTB Scanpix
IDYLL: Interiørbokstaver minner deg om enkle ting, som at du er hjemme og at du skal slappe av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kaffekoppen damper fredfullt foran meg på kjøkkenbordet. Livet er godt i ny leilighet. Trygt inne i varmen nytes et stykke deilig hjemmebakt sjokoladekake, og kroppen, i en takknemlig gest, begynner arbeidet med en ny valke. Godt den har noe å gjøre. Det er viktig med beskyttelse mot kulda, og dette herlige laget med krem eksisterer i perfekt symbiose med det hvite sløret på bakken utenfor. Kakestykket er større enn seg selv. En høyere makt vil at det skal fortæres. Nytelsessenteret i frontallappen argumenter slik bare det kan. Ingen fornuftige retoriske motangrep settes i gang. Slafs.

Utenfor vinduet, fem meter nedenfor, er det søndag. Stillhet. Ved hjelp av et kvadratisk, hvitlistet vindu rammes verden inn. Blikket stopper, hviler på et stort, frossent tre. Vakkert. Mektig. Et nabolag så rolig at vekkerklokka på nattbordet er det fremste våpenet mot ufrivillig dovenhet. Her kan man sove for alltid, konkluderes det med lukkede øyne. Blikket glir videre, over til blokka på andre siden av den isete gata. Vent nå litt, hva er det der?

Min visuelle oase korrumperes. Hjernen legger det eneste filteret Instagram ikke har, «Doomsday», over den hvite rammen. Der oppe, i et vindu i tredje etasje, ser jeg fire eksempler på vår samtids grimmeste styggedom. Nei og nei. En enstavet bokstavkvartett står utstilt høyt der oppe. «EMOH», leser jeg, og vet umiddelbart at man ikke trenger å kjenne Rolf Hansen personlig for å løse denne gåten. Nabolaget er infisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer