<strong> TVILER PÅ MOTIVENE:</strong>  Hvorfor skal noen elske meg liksom? skriver Maria Høili. Foto: Privat
TVILER PÅ MOTIVENE: Hvorfor skal noen elske meg liksom? skriver Maria Høili. Foto: Privat Vis mer

Det er vondt å være rik

Jeg har hele livet kjempet for ekte kjærlighet, men jeg er livredd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overalt hvor jeg går og ferdes, blir jeg dømt. Sett på som annerledes og uønsket. Jeg har hele livet kjempet for ekte kjærlighet, men jeg er livredd. Livredd for at den kjærligheten jeg opplever er falsk. At det er en slags kjøpt og betalt kjærlighet.

Hvorfor skal noen elske meg liksom? Jeg er ikke så spesiell, jeg er jo bare rik. Jeg har slitt i mange år og tatt mer skolegang for å bli kjent med min indre stemme, mine indre verdier og min egenverd.

Jeg har bygget meg et fort av selvforsvarsmekanismer som holder falskheten ute, på avstand, slik at den ikke kan innhente meg, trollbinde meg og bedra meg.

Innlegget er først publisert på Høilis blogg

Jeg tiltrekker meg mennesker, jeg har hele tiden følt at det bare er på grunnlag av at jeg er rik. Hvorfor må jeg bevise meg ti ganger mer en vanlige mennesker? Fortjener jeg ikke å lykkes fordi jeg er rik? Hvorfor kan dere ikke bare se meg som den personen jeg er. Jeg er bare Maria. Jeg har mange kvaliteter og jeg kjemper hver dag for at dere skal se dem. Jeg går mot strømmen for å bevise at jeg fortjener denne plassen. Jeg har så mye å bidra med, jeg har så mye å gi. Ver snille og ikke døm meg. Gi meg en sjanse til å gjøre dere stolte.

Min barndom og mitt voksne liv har vært preget av mobbing. Jeg har fått vite at jeg ikke fortjener noe, jeg har vært en trussel, en trussel for normalen, et sånt irriterende fremmedlegeme på denne jord. Jeg vet aldri hvem som er mine venner, hvorfor de er sammen med meg og hva de vil ha. Jeg er dømt til å leve i usikkerhet, en ensom vei ferdes jeg, helt alene i min egen mistro og skepsis.

Jeg prøver å tilpasse meg, jeg prøver å finne min plass. Men penger er kun penger, og jeg er bare meg. Distansert fra midlene er jeg i bunn akkurat som deg og dere. En del av en helhet som ønsker en plass i systemet. Jeg ser ikke ned på dere og dømmer dere fordi dere er fattigere enn meg, jeg vil hjelpe dere. Det er det jeg lever for.

Jeg ønsker lykke og vekst for andre mennesker. Jeg tar vare på de som er svakere en meg selv. Det er min rolle. Ikke døm meg for pengene, la meg få bevise at jeg fortjener denne plassen. Jeg er bare meg, Maria.

Ikke døm meg. Det er vondt å være rik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer