Det falleferdige redet

«Kråkeungen» er en empatisk kunstfilm om vonde barnefølelser.

<cutline_leadin>PLUTSELIG OMSORG: </cutline_leadin>Ti år gamle Jojo (Rick Lens) får omsorg for en forlatt fugleunge i «Kråkeungen».
<cutline_leadin>PLUTSELIG OMSORG: </cutline_leadin>Ti år gamle Jojo (Rick Lens) får omsorg for en forlatt fugleunge i «Kråkeungen». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Ingen skal beskylde «Kråkeungen», en prisvinnende nederlandsk barnefilm med norsk dubbing, for å undervurdere sitt barnlige kjernepublikum. Det er snakk om noe så sjeldent som en slags kunstfilm for barn, en emosjonell reise som tar opp store spørsmål om sorg og sinne. Resultatet har høye ambisjoner, store kvaliteter, men også det snev av selvhøytidelig dveling og intense nærbilder som også kan skjemme lignende voksenfilmer.

Brå omsorg Jojo (Rick Lens) bor sammen med faren i et glissent hus der oppvasken blir stående urørt på benken og klær tilsynelatende vaskes etter innfallsmetoden.

Musikermoren er ikke til stede, ifølge Jojo er hun på turné, og selv tilbringer han dagene med å henge rundt i skogen, når han ikke er på vannpolotrening. En kråkeunge som har falt ut av redet vekker et brått omsorgsinstinkt i tiåringen, og kampen med faren for å få beholde den nye vennen er i gang.

«Kråkeungen» er overbevisende og innsiktsfull i skildringen av en plaget gutt som ikke ennå har erfaring eller instinkter når det gjelder å få utløp for vanskelige følelser, og av omsorgspersoner som ikke skjønner hva som skjer med ham, og ikke vet hvordan de skal takle de plutselige utbruddene av aggresjon eller omsorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer