SPILTE SAMMEN I 45 ÅR: Lasse Sigfridsson (nederst til høyre) ble sparket fra dansebandet våren 2012. Nå snakker han ut om det bitre bruddet og suksessen som soloartist. Foto: NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN I 45 ÅR: Lasse Sigfridsson (nederst til høyre) ble sparket fra dansebandet våren 2012. Nå snakker han ut om det bitre bruddet og suksessen som soloartist. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det fantes ingen grunn til å behandle meg sånn. Det var en skuffende slutt på en lang karriere

Tidligere Lasse Stefanz-bassist om det bitre bruddet.

(Dagbladet): Våren 2012 ble tidligere Lasse Stefanz-bassist, Lasse Sigfridsson (61), sparket fra det legendariske dansebandet, etter 45 år.

Ifølge Aftonbladet skal bakgrunnen være en konflikt om penger, angivelig mellom fem og seks millioner svenske kroner. De resterende medlemmene i bandet ville ikke gå inn i detaljer om hvorfor Sigfridsson ble sparket, men forklarte at «han selv visste hva det handlet om».

Etter bruddet har Sigfridsson sluppet tre soloalbum, «Min egen väg» i 2012, «En gång till» i 2013 og «En ledig dag» som ble utgitt nå i sommer. 

- På bar bakke I forbindelse med at førstnevnte album nå har solgt til gull, snakker artisten blant annet ut om suksessen de siste åra, samt det å forlate det legendariske dansebandet han selv var med å starte. 

- Det som skjedde med Lasse Stefanz førte til at jeg sto på bar bakke. Da er det veldig gøy at det har gått så bra, sier han til Expressen.

Han forklarer at tiden etter det stormfulle bruddet med sine tidligere bandkamerater, var tøff. Da nyheten kom ut fikk 61-åringen også mye støtte fra musikkbransjen. 

Ikke lenger kontakt - Det fantes ingen grunn til å behandle meg sånn, og jeg fikk mye støtte fra familien min, og fra mine nærmeste. Fansen tok kontakt med meg og støttet meg, og det gjorde det mulig å komme meg opp og begynne å tro på seg selv igjen, sier han til avisa, og legger til:

- Jeg ønsker å se fremover og ikke dvele ved det som var, det var en skuffende slutt på en lang karriere. Det kan ikke ødelegge denne gleden jeg føler ved å stå på egne bein.

I dag har han ikke lenger kontakt med noen av kollegene i dansebandet. Gruppa har hatt en rekke låter på Svensktoppen og har mottatt mange utmerkelser for sin musikk. Nå er det Henrik Wallrin som er bassist for bandet.