DEBATT

Farida-saken:

Det Farida-saken egentlig dreier seg om

UNEs vedtak i Farida-saken utfordrer maktfordelingsprinsippet.

AVSLAG: Fredag forrige uke ble det kjent at Farida ikke får komme tilbake til Norge likevel. Jenta og hennes foreldre ble sendt tilbake til Afghanistan i 2015, etter at hun og mora fikk opphold i 2011. Foto: Privat
AVSLAG: Fredag forrige uke ble det kjent at Farida ikke får komme tilbake til Norge likevel. Jenta og hennes foreldre ble sendt tilbake til Afghanistan i 2015, etter at hun og mora fikk opphold i 2011. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den såkalte Farida-saken dreier seg nå om tiltroen til vårt demokratiske og maktkonstitusjonelle system. Om få dager er det 17. mai, og vi går ut i gatene for å feire vårt demokrati og våre helter fra Eidsvollsforsamlingen i 1814.

Vi feirer vår stats suverene maktfordelingsprinsipp, med de tre institusjonene: Den lovgivende, den utøvende og den dømmende makt. Systemet som går ut på å la makt stanse makt for å unngå maktmisbruk.

Vi er stolte av å bo i et land med en konstitusjon som sikrer dette.

Med Farida-saken slår denne idyllen sprekker. Domstolene har behandlet utsendelsesvedtaket i tre rettsinstanser med samme resultat: UNE har gjort feil.

Når UNE nå har fattet et nytt vedtak, med samme resultat, så er dette intet mindre enn forakt for domstolene og forakt for vår konstitusjon. Det er vanskelig å se at UNEs nye vedtak forholder seg til dommene. Vedtaket framstår som et nytt vedtak basert på mer eller mindre tilfeldige premisser. Dette strider med vår rettsoppfatning og river ned vår tillit til forvaltningsapparatet.

Det er vanskelig å forstå at dette er i tråd med våre menneskerettighetsforpliktelser og barnekonvensjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer