LEDER

22. juli:

Det farlige Ap-hatet

Vi har alle et ansvar for å motvirke disse holdningene.

HETSES OG TRUES: Ap-politikere kalles for landssvikere og slikt som «Koran-Hadia» og «Judas Gahr Støre». 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HETSES OG TRUES: Ap-politikere kalles for landssvikere og slikt som «Koran-Hadia» og «Judas Gahr Støre». Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

7 år etter terroren i regjeringskvartalet og på Utøya er tankegodset bak drapene blitt mer synlig, og sannsynligvis også mer utbredt, enn noen gang før.

Sjikanøs ordbruk og knallhard kritikk rammer meningsytrere og politikere av alle farger. Men hatet mot Arbeiderpartiet er i en helt egen klasse. Ingen andre partier anklages på samme måte for metodisk og med overlegg å ha begått en forbrytelse mot det norske folk gjennom flere tiår.

Ap-politikere kalles for landssvikere og slikt som «Koran-Hadia» og «Judas Gahr Støre». Konspirasjonsteoriene går helt tilbake til mellomkrigstida, Arbeiderpartiets kontakt med Russland og påstander om at regjeringen Nygaardsvold skal ha begått statskupp i 1939. Overlevende fra terroren og andre synlige politikere fra AUF og Arbeiderpartiet utsettes hyppig for grov trakassering og alvorlige trusler.

Vi har alle et ansvar for å motvirke disse holdningene. Det er krevende å imøtegå åpenbart feilaktige påstander, men de stoppes best med tørre fakta. I ei tid der ytterpunktene gjør sitt for å dominere den offentlige samtalen, kan vi alle bidra til et bedre debattklima. En saklig tone fremmer god argumentasjon, mens polarisering oppildner hatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer