Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det finnes bare én pianist av Vladimir Horowitz sitt slag

Horowitz - uregjerlig og uredigert.

DEN STORE: Vi kan lytte oss inn til Horowitz' spill som en kontinuerlig utforskningsferd, der verkene forvandler seg foran ørene våre. Sjelden har vel det performative ved en pianist kommet mer uforstilt til uttrykk, skriver vår anmelder. Bildet viser Vladimir Horowitz under sin første offisielle konsert i Moskva i 1986, 61 år etter at han forlot Sovjetunionen. Foto: NTB Scanpix
DEN STORE: Vi kan lytte oss inn til Horowitz' spill som en kontinuerlig utforskningsferd, der verkene forvandler seg foran ørene våre. Sjelden har vel det performative ved en pianist kommet mer uforstilt til uttrykk, skriver vår anmelder. Bildet viser Vladimir Horowitz under sin første offisielle konsert i Moskva i 1986, 61 år etter at han forlot Sovjetunionen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjokket var påtakelig, da den unge Vladimir Horowitz for første gang dukket opp på den klassiske verdens konsertscener.

Det skjedde i Europa, nærmere bestemt i Hamburg i 1926 der han tok publikum med storm, med påfølgende suksesser i Berlin, i Paris - og etter hvert i hele Europa, ikke minst i Tsjaikovskijs b-moll konsert.

Horowitz' ry, født 1904 i Kiev, hadde løpt foran ham, om denne unge studenten av Felix Blumenfeld (elev av Anton Rubinstein) som allerede briljerte i russisk musikkliv. Noe av det voldsomme inntrykket får vi en fornemmelse av, om vi lytter til den lille CD-boksen på det ikke lenger eksisterende EMI Reference, som gjengir mange opptak fra den første tida i Europa - og USA.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?