Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det finnes bare to mannfolk som kan bære musefletter: Obelix og Langemann

Odd Magnus Williamson har endelig fått sin sjørøverrolle.

FLETTFRID: Odd Magnus Williamson spiller Langemann i «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama», som er under opptak i England. Foto: Storm Films
FLETTFRID: Odd Magnus Williamson spiller Langemann i «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama», som er under opptak i England. Foto: Storm Films Vis mer

(Dagbladet): Det som etter alt å dømme blir en av neste års storfilmer er under opptak i England. «Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama» er tidligere blitt omtalt som «barnas svar på Kon-Tiki», og de to filmene har hvertfall to ting til felles:

Handling på gyngende grunn - og Odd Magnus Williamson i en sentral rolle.

Bildet, som er blant de første som slippes fra filmen, viser «Odda» i rollen som Langemann, nestkommanderende på skuta «Den sorte dame» og Sabeltanns mest betrodde mann.

Den fødte pirat Komikeren, som også er kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen», ble lovet en liten rolle i «Pirates of the Caribbean» da regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning vant Folkets Amanda for «Kon-Tiki». «Pirates» er nå utsatt, men Williamson har likevel fått sin sjørøverrolle.

- Odda er den fødte pirat. Som han selv sier det: Det finnes bare to mannfolk som har nok maskulinitet til å bære musefletter, det er Obelix og Langemann, sier produsent Fredrick Howard til Dagbladet.

Filmen, som også skal tas opp på eksotiske lokasjoner i Marokko og Thailand, har enda en likhet med «Kon-Tiki», nemlig at den har to regissører. Det er Lisa Marie Gamlem («Mormor og de åtte ungene») og John Andreas Andersen, som er en av landets mest erfarne spillefilmfotografer og har jobbet på filmer som «Hodejegerne», «Kongen av Bastøy», «Naboer» og «Buddy».

Årsaken er de mange komplekse scenene, med både barneskuespillere, flere dyr, og væravhengige opptak på sjøsatte seilskuter.

Episk - Mens John Andreas har hovedansvar for det visuelle, har Lisa fokus på skuespillerne. De samarbeider om alt, men med opptil 200 mennesker på settet, barn, dyr, seilskuter og reiser mellom tre kontinenter, har det vært veldig nyttig å ha to regissører, sier produsenten.

Sabeltannfiguren har tidligere figurert i teaterstykker, TV-serier, tegnefilmer, tegneserier og dataspill, men det er første gang det lages live action spillefilm av ham.

Historien handler om jakten på en sagnomsust skatt, men er også fortellingen om en ung gutt som legger ut på sitt livs reise for å finne sitt eget opphav. Sabeltann selv spilles av Kyrre Haugen Sydness. Pia Tjelta, Tuva Novotny, Robert Skjærstad, Anders Basmo Christensen og Jon Øigarden er andre kjente skuespillere som dukker opp.

Howard mener prosjektet har potensiale til å skape barndomsminner for en hel generasjon.

- Ut fra de bildene vi har fått så langt, blir det akkurat så stort og episk som jeg har drømt om de siste årene, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media