KOMMENTARER

Absurd pressekonferanse i Telenor

Det finnes ingen gode svar på hvorfor Berit Svendsen måtte gå av

Sigve Brekke hadde ingen troverdig forklaring.

TVERT IMOT: Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke i Telenor gikk til det uvanlige skritt å kalle inn til pressekonferanse etter at Berit Svendsen gikk av. De forsikret at deres hensikter hadde vært de beste. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TVERT IMOT: Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke i Telenor gikk til det uvanlige skritt å kalle inn til pressekonferanse etter at Berit Svendsen gikk av. De forsikret at deres hensikter hadde vært de beste. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansen i seg selv var oppsiktsvekkende. Det hører til sjeldenhetene at konsernsjefen og styrelederen i et stort internasjonalt selskap innkaller pressen for å forklare hvorfor en leder i selskapet har gått av.

Toppledere i næringslivet kommer og går på dagen, som kjent, uten at noen avkrever en forklaring på hvorfor. Det er derfor de har så feite sluttpakker.

Men i formiddag følte altså konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted et sterkt behov for å fortelle hvorfor sjefen for Telenor Norge og Skandinavia hadde gått av. Det vil si, det var ikke stort de kunne fortelle siden det meste av interesse har foregått i «fortrolige samtaler» med Berit Svendsen.

Samtaler som de siste ukene ikke har vært så fortrolige. Det har lekket som en sil fra hovedkvarteret på Fornebu; om hvordan Brekke har prøvd å kvitte seg med Svendsen helt siden han fikk jobben mange mente hun burde hatt, inkludert Svendsen selv. Eller det var kanskje ikke så mye at Svendsen mente hun var en bedre kandidat enn Brekke, men at hun i hvert fall burde hatt en rimelig sjanse til å bli vurdert før Jon Fredrik Baksaas pekte ut sin etterfølger, slik Sigve Brekke nå ser ut til å ha gjort ved å erstatte Svendsen med kompisen Petter-Børre Furberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer