FULL GASS: Magne Gundersen føler seg fremdeles litt usikker når han skal legge til kai. I sommer blir det tid til mange turer i Risørs skjærgård. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
FULL GASS: Magne Gundersen føler seg fremdeles litt usikker når han skal legge til kai. I sommer blir det tid til mange turer i Risørs skjærgård. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

Det finnes noen «Luksusfellen»-deltakere Magne Gundersen ikke synes så synd på

Men noen deltakere kan han ligge våken og bekymre seg for på natta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

RISØR (Dagbladet): - Jeg tror mange lider av 3-fotssyken. De ønsker seg alltid større båt eller hus, finere klær, dyrere bil - ja, de vil bare ha det litt bedre.

Han har fortøyd den nyinnkjøpte 20-fots dagsturbåten, av typen Askeladden, ved gjestebrygga i Risør havn. Den lille, hvite byen der bestefaren hans var skomaker, faren vokste opp - og Magne Gundersen tilbrakte alle somre i hele barndommen.

Magnes sommer: Alltid Risør Beste ferieminne: Husker godt da jeg var guttunge og sammen med en haug med søskenbarn satt på fortauet utenfor huset til bestemor og bestefar i Risør og ventet på at onkel og tante fra Nord-Norge skulle komme.Verste ferieminne: Jeg hadde vært på speiderleir i Østerrike og etterpå skulle jeg møte noen venner på Korsika. Men der var det ingen venner. Der var jeg, alene på Korsika og kunne ikke et ord fransk. Ikke veldig kult, nei.Sommermat: Jeg er nok preget av oppveksten på Sørlandet. Reker og stekt makrell er sommer for meg.Sommerdrikke: Øl og isvann! Jeg har prøvd å bli en vindrikker, men har bare lyktes sånn måtelig.Leser i sola: Jeg liker vel egentlig ikke å lese i sola, det skarpe lyset er litt anstrengende. Men i fjor tok jeg for meg Zlatans selvbiografi. Har så vidt begynt på «Moren» av Marit Christensen.Hører på i sola: Jeg prater nok like mye som jeg lytter... Ofte radio om sommeren, og da like gjerne på nyheter og magasiner som musikk.Favorittferiested: Det må bli Risør. Her har jeg slekt og venner. Og her har jeg vært omtrent hver eneste sommer.

- Risør er mitt Saltkråkan, hit kommer jeg tilbake igjen og igjen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn