DEG OG DEG: Morgen-deg og kvelds-deg går ikke spesielt godt overens. Som Dr. Jekyll og Mr. Hyde fra Robert Louis Stevenson berømte roman. Foto: NTB Scanpix
DEG OG DEG: Morgen-deg og kvelds-deg går ikke spesielt godt overens. Som Dr. Jekyll og Mr. Hyde fra Robert Louis Stevenson berømte roman. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det finnes to av deg

Like etter «Dagsrevyen» slippes din indre Mr. Hyde løs.

Meninger

Du er ikke alene. Uansett hvem du er, så har du en morgen-deg og en kvelds-deg. De to kan ikke utstå hverandre, og de gjør alt i sin makt for å dra livet ditt i hver sin retning. Morgen-deg er egentlig er avslappa type, men har fått alle livets oppoverbakker i fanget. Vekkerklokker, jobb, overtid, barnehagehenting og bilkø.

Morgen-deg holder ut, så vidt, fordi morgen-deg er en type som får ting gjort. Morgen-deg er den som betaler regningene dine og sørger for struktur og orden i livet ditt. Morgen-deg står opp altfor tidlig, drar på jobb altfor trøtt, sliter og peser og stresser altfor mye. Alt for å holde kvelds-deg med en stødig inntekt og dugelige livsutsikter.

Morgen-deg er plebeier, kvelds-deg er patrisier. Når klokka bikker Dagsrevy-tid forsvinner Dr. Jekyll og Mr. Hyde kommer til syne: Kvelds-deg. Og for en type det er! Impulsiv, forførende og grensesprengende - kvelds-deg bryr seg knapt om noen ting, i alle fall ikke leggetider, kalorier eller forsvarlig alkoholkonsum. Kvelds-deg bare ler, tar seg en røyk, og overlater livets harde realiteter til sitt alter ego neste morgen. «Nå åpner vi den vinflaska i skapet» sier kveldsversjonen av deg selv.

Innvendinger fra morgenversjonen - den deg som vil forsove seg, glemme å pusse tennene, ta på samme genser som i går og slite med hodepine hele neste dag - finnes ikke. Akkurat nå eksisterer ikke den sida av deg.

Når du våkner og tenker «Hvorfor lærer jeg aldri?», så er det fordi det strengt tatt ikke er du som har tatt de dårlige beslutningene. Det er en annen deg.

Kvelds-deg lever et liv i sus og dus uten bekymringer, kvelds-deg er en dotcom-jypling som solgte firmaet like før bobla sprakk. Kvelds-deg er livsfarlig.

Den eneste måten å banke litt sans og samling inn i skallen på kveldsversjonen av deg selv er egentlig at morgen-deg forsover seg så mange ganger at du til slutt mister jobben, og ikke lengre har råd til å la humla suse etter arbeidstid.

Da kan du være morgen-deg døgnet rundt.

Skrekk og gru.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.