Det finnes verre måter å tilbringe en sommerdag på

Enn i selskap med Mma Ramotswe.

TV-SERIE: Damenes detektivbyrå har blitt TV-serie på BBC, og sendes på NRK i sommer. Her er Precious Ramotswe (Jill Scott) foran sekretæren Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og bilmekanikeren JLB Matekoni (Lucian Msamati). Foto: NRK
TV-SERIE: Damenes detektivbyrå har blitt TV-serie på BBC, og sendes på NRK i sommer. Her er Precious Ramotswe (Jill Scott) foran sekretæren Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og bilmekanikeren JLB Matekoni (Lucian Msamati). Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Bøkene om Precious Ramotswe, Botswanas eneste kvinnelige privatdetektiv,kan ikke kalles krim i vanlig forstand.

Likevel har denne blandingen av enkel livsfilosofi og sunn fornuft holdt på mange lesere som til å begynne med feilaktig lot seg lokke av ordet «detektiv».

Niende bok «Miraklet på Speedy Motors» er den niende boka i serien (det er så langt utgitt elleve på engelsk), og nå som den like sjarmerende tv-versjonen går på norske skjermer, er den garantert litt ekstra oppmerksomhet.

Det er de små mysterier som løses, hverdagsproblemer i stor eller liten skala, og sjelden noen direkte kriminell aktivitet som forutsetter bistand fra lovens voktere. Det har vel knapt vært noen politifolk med i Ramotswe-bøkene.

Livet går sin vante gang for Precious Ramotswe og hennes ambisisøse sekretær, Grace Makutsi. Dramatikken i «Miraklet på Speedy Motors» dreier seg om henholdsvis trusselbrev rettet mot nettopp disse to damene, om en nyinnkjøpt seng, om en kvinne som leter etter mulige familiemedlemmer og om en nært forestående mirakelbehandling av Mma Ramotswes fosterdatter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer