Det flotte dyret reiv husdyrflokken i fillebiter

Det ble flere av ulven, og de bare forsatte å drepe husdyr med politikernes velsignelse.

Rovdyrpolitikk: Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over, skriver Roger M. Skulstad. Foto: Arne Nævra/SCANPIX
Rovdyrpolitikk: Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over, skriver Roger M. Skulstad. Foto: Arne Nævra/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 15-20 år tilbake fantes det levende bygder og små kommuner med dyr i skog og utmark. Jord og beiteområder ble bearbeidet for busk og kratt av flittige husdyr som kom på beite om våren og holdt kulturlandskapet i hevd. Men så kom ulven, for det hadde politikerne på Løvebakken bestemt.

Det flotte dyret reiv husdyrflokken i fillebiter. Ulven var en vandrende lystmorder. År etter år gikk den på husdyrene, gjerde ble satt opp til ingen nytte. Det ble flere av ulven, og de bare forsatte å drepe husdyr med politikernes velsignelse. Til slutt ble det slutt på dyrehold, og busk og kratt fikk overta kulturlandskapet i bygda uten husdyr i skogen.

Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over. Det blir opplyst at det er fare for at den blir utrydningstruet. Hvor mange norske ulver finnes det egentlig og holder den seg innenfor norske grenser?

Så var det en kommunalminister som ikke hadde lyst til å overføre midler til kommunene i Norge. Resultat har blitt store etterslep i kommunene, som fortsatt sliter med det. Var det også en strategi for å bli kvitt små kommuner?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer