<strong>Rovdyrpolitikk:</strong> Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over, skriver Roger M. Skulstad. Foto: Arne Nævra/SCANPIX
Rovdyrpolitikk: Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over, skriver Roger M. Skulstad. Foto: Arne Nævra/SCANPIX Vis mer

Det flotte dyret reiv husdyrflokken i fillebiter

Det ble flere av ulven, og de bare forsatte å drepe husdyr med politikernes velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 15-20 år tilbake fantes det levende bygder og små kommuner med dyr i skog og utmark. Jord og beiteområder ble bearbeidet for busk og kratt av flittige husdyr som kom på beite om våren og holdt kulturlandskapet i hevd. Men så kom ulven, for det hadde politikerne på Løvebakken bestemt.

Det flotte dyret reiv husdyrflokken i fillebiter. Ulven var en vandrende lystmorder. År etter år gikk den på husdyrene, gjerde ble satt opp til ingen nytte. Det ble flere av ulven, og de bare forsatte å drepe husdyr med politikernes velsignelse. Til slutt ble det slutt på dyrehold, og busk og kratt fikk overta kulturlandskapet i bygda uten husdyr i skogen.

Ulven vandrer videre til neste slagmark, dreper det den kommer over. Det blir opplyst at det er fare for at den blir utrydningstruet. Hvor mange norske ulver finnes det egentlig og holder den seg innenfor norske grenser?

Så var det en kommunalminister som ikke hadde lyst til å overføre midler til kommunene i Norge. Resultat har blitt store etterslep i kommunene, som fortsatt sliter med det. Var det også en strategi for å bli kvitt små kommuner?

Så kom politireformen. Det blir så flott med moderne operative politibiler, de kommer så raskt til stedet, så kontorer i bygda trenger vi ikke. Men sist det skjedde noe her nede mot svenskegrensen, kom ikke superpolitibilen på mange timer etter ulovligheter med et skudd i låret. Snakk om reform.

Lange avstander er det i Hedmark, men det ser ut som om det er glemt. Når ikke kommuner skal ha politi, hvor blir alt det utdannede politipersonellet plassert? Igjen blir de små kommunene fratatt arbeidsplasser og trygghet.

Men det stopper ikke der. Kommunereformen poppet opp som en fluesopp. Ingen vil satse på små kommuner og lokaldemokratiet blir borte for godt. Så skal det som er igjen av en liten kommune slås samen med flere andre kommuner som har lite til én stor kommune, for da blir det en robust kommune.

Ja, når alle reformers reform har fått virke over lang tid, så tvinges vi jo til å gå til noen andre fordi kommunene har blitt utarmet på folk, dyr og arbeidsplasser. Så slutter kommunen å eksistere.
 
Så får de på kontorene på Løvebakken få sin vilje til slutt, velsignet av mennesker som stemte dem inn. Men det er fortsatt litt lys i enden av tunnelen. Det er ett parti som holder på sitt og vil ha levende bygder og ta hele Norge i bruk. Senterpartiet ønsker det. Og det er snart det eneste partiet som ønsker dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer