Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det føles ikke riktig å holde åpent

Oslos restauranter, utesteder og konsertscener stenger dørene i kveld.

STENGER DØRENE: Store deler av Oslos utelivsbransje stenger dørene i kveld, som en følge av eksplosjonen tidligere i dag. Foto: 
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
STENGER DØRENE: Store deler av Oslos utelivsbransje stenger dørene i kveld, som en følge av eksplosjonen tidligere i dag. Foto: Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Restauranter, utesteder og konsertscener over hele Oslo sentrum holder stengt i kveld som følge av eksplosjonene som rystet Regjeringskvartalet i ettermiddag.

Hører på politiet Dagbladet har i kveld vært i kontakt med mange av Oslos spise- og utesteder som bekrefter at de lukker dørene i kveld.

- Det føles ikke riktig å holde åpent. Når politiet i tillegg oppfordrer oss til å stenge, så hører vi på det, sier utelivsbaron Jan Vardøen.

Det betyr at restaurantene - og skjenkesteden Bar Boca, Aku Aku, Grünerløkka Brygghus og The Nighthawk Diner og Vila Paradiso i Oslo holder stengt i kveld.

- Vi vurderte å holde åpent i tilfelle folk følte et behov for å møtes og snakke sammen, men vi bestemte oss for å avvikle. Dette er en dag for å være fornuftig, sier han.

Regner med lukkede dører Også bareier Jørn Morten Grønneberg har valgt å stenge dørene.

- Vi hadde en telefonkonferanse for noen timer siden og har nå stengt. Det skyldes at politiet har oppfordret folk til å holde seg hjemme, og det av respekt for det som har skjedd, sier han.

Både BAR Tjuvholmen, BAR Vulkan og La Belle Sole på Frogner holder dermed stengt i kveld.

- Dette er nok ikke det rette tidspunket å feste på. Jeg regner med at de fleste holder stengt på en såpass spesiell dag, sier Grønneberg.

Stenger byen Oslo Kino holder stengt i kveld, bekreftet direktør Geir Bergkastet i Oslo Kino til Dagbladet tidligere i kveld.

- Dette gjelder både kinoene som ligger i sentrum og også Ringen og Colosseum.

To Oslo-hoteller ble evakuert etter bomben i Oslo sentrum. Begge drives av den profilerte hotelleieren Petter Stordalen.

Comfort Hotel Xpress som ligger noen hundre meter fra bombeåstedet fikk skader, men ingen gjester eller ansatte ble skadd i eksplosjonen. Det andre hotellet som stengte sine dører er Clarion Collection Hotel Folketeateret. Hotellet ligger i samme bygg som Arbeiderpartiets hovedkontor.

Gjestene er evakuert til Clarion Hotel Royal Christiania og andre hoteller i Oslo, får Dagbladet opplyst.

Kom dere ut På en pressekonferanse like før klokka 18 i ettermiddag ba politiet folk om å komme seg ut av sentrumsområdene.

- Kom dere ut av Oslo sentrum og unngå store ansamlinger. Hold dere hjemme, sa stabssjef Einar Aas og fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Flere kvartaler i hovedstaden er sperret av og mange bygninger evakuert.

Verken buss eller trikk går i kveld gjennom sentrumsområdene.

Litt over klokka 20 i kveld ble også all togtrafikk - inkludert flytog - innstilt langs Gardermobanen, på grunn av funn av en mistenkelig gjenstand på strekningen mellom Langeland og Gardermoen.

Avventer situasjonen Også Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene holder i kveld stengt.

Daglig leder ved Rockefeller, Roar Gulbrandsen, forteller at de ble evakuert fra bygningen ved Youngstorget etter eksplosjonen i dag.

Kveldens konserter er på grunn av situasjonen blitt avlyst.

- Politiet har bedt oss om det, og da etterkommer vi selvfølgelig det, sier han.

Nå avventer han en avklaring på hvorvidt morgendagens konserter kan gå som planlagt.

- Vi har arrangementer på alle de tre scenene våre i morgen. Jeg regner med at det vil gå etter planen dersom ikke politiet anbefaler noe annet. Så vidt jeg forstår er situasjonen uavklart.