KOMMENTARER

Høyres landsmøte 2018:

Det folkelige engasjementet for miljøsaken øker. Høyresiden ser ut til å rykke fra

Den store klimakonkurransen.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Klima og miljø skårer høyt i velgerundersøkelser. Det er en ny utvikling. Miljøsaken har lenge vært viktig for partiene som har profilert seg på dette spørsmålet, det nye er at velgerne generelt rangerer det høyt. De siste par stortingsvalgene har temaet havnet blant de aller øverste sakene, når meningsmålerne har spurt velgerne hva som er viktigst for deres valg av parti.

Klima og miljø hevder seg nå i konkurranse med skole, helse, innvandring, skatter og avgifter, eldreomsorg, sysselsetting og samferdsel. Temaet er for alvor havnet i politikkens elitedivisjon.

Det er gode nyheter. For selv om det ikke har manglet på ambisjoner i klimapolitikken i Norge, har det skortet på gjennomføringen. De store partiene har ikke prioritert saken høyt nok.

Stortinget har siden 80-tallet utviklet en lei uvane. På skolen lærte vi at uvaner ofte sklir over i en ond sirkel. I klimapolitikken har det sett omtrent slik ut:

Lovgiverne har satt ambisiøse mål for utslippskutt, men vært slappe i tiltakene. Når det har nærmet seg tid for innfrielse, og gapet opp til målet har vært for stort, har man igjen satt et nytt mål. Og på nytt vært for slappe med virkemidlene, slik at når tiden for innfrielse har nærmet seg.... osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer