SOM Å BLI POSJERT: Helgas sauna-VM i Finland endte i tragedie. En russisk finaledeltaker døde, og regjerende verdensmester Timo Kaukonen (bildet) ble hardt skadet. I 2005 deltok Harald Rønneberg (innfelt) for TV2s «Senkveld». - Det var et sjokk å se bildene fra helgas hendelse, sier Rønneberg. Begge foto: Håkon Eikesdal
SOM Å BLI POSJERT: Helgas sauna-VM i Finland endte i tragedie. En russisk finaledeltaker døde, og regjerende verdensmester Timo Kaukonen (bildet) ble hardt skadet. I 2005 deltok Harald Rønneberg (innfelt) for TV2s «Senkveld». - Det var et sjokk å se bildene fra helgas hendelse, sier Rønneberg. Begge foto: Håkon EikesdalVis mer

- Det føltes som jeg ble posjert

Helgas sauna-VM i Finland endte med dødsfall. I 2005 deltok Harald Rønneberg for TV2s «Senkveld».

||| I 2005 deltok han i samme mesterskap, som i helga krevde livet til russiske Vladimir Ladyzhenskiy og sendte regjerende verdensmesteren Timo Kaukonen på sykehus med omfattende brannskader.

- Som å bli posjert
- Da den første bølgen av damp kom, føltes det som jeg ble posjert. Jeg hentet meg inn, før den andre bølgen kom tretti sekunder senere. Det føltes som de kom med tre sekunders mellomrom, sier den kjente programlederen.

Likevel følte Rønneberg seg aldri utrygg.

- Et sjokk
- Det var et sjokk å se bildene fra helgas hendelse. Jeg så ingen bli skadet da jeg deltok, og satt selv i saunaen i nesten fire minutter. De må ha forandret saunaen — vinneren den gang satt i 14 minutter, forteller Rønneberg.

Selv fikk han ingen skader, men beskriver følelsen som å bli solbrent, og måtte sove på magen den første natta.

- Jeg tror aldri de kan arrangere dette igjen. Det er fryktelig trist, sier Rønneberg.