Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det forandret livet vårt

The Raconteurs spilte inn musikkvideo med døve jenter på Dikemark sykehus, og dro deretter til Quart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): The Raconteurs gjestet Quartfestivalen i kveld foran et forventningsfult publikum. Før det hadde ryktene gått om at supergruppen hadde vært på Dikemark sykehus i Asker, for å spille inn musikkvideo til låta «Hands».

- Videoen ble spilt inn på et sykehus her, inspirert av Brendans tekster. Den handler om hvordan det er kommunisere med døve, fortalte Jack White. I videoen medvirker flere norske jenter.

Møtet med de døve jentene gjorde sterkt inntrykk:

- Jeg tror det forandret livet vår, sa Brendan Benson.

-
Jeg kunne ikke så mye om tegnspråk, og har alltid trodd at det var universelt. Men jeg fant ut at det er jo masse dialekter og forskjeller. Det var veldig inspirerende å møte jentene, sa Jack White.

På spørsmål om hvorfor de valgte å lage videoen her i Norge, svarte han spøkefullt:

- Vi ville bare ha blonde jenter i videoen.

Men egentlig var det den eneste muligheten det travle bandet hadde. Dagen før konserten var nemlig en av få fridager i en travel sommer.

The Raconteurs fremholdt at de jobber med nye låter, og at det neste albumet kom til å være veldig annerledes en debutalbumet.

NORGESVENNER: - Vi elsker å være i Norge, og det er fantastisk å tilbringe tid i Skandinavia, sa The Raconteurs, som hadde gitt klar beskjed om at de kun ville snakke om The Raconteurs. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
NORGESVENNER: - Vi elsker å være i Norge, og det er fantastisk å tilbringe tid i Skandinavia, sa The Raconteurs, som hadde gitt klar beskjed om at de kun ville snakke om The Raconteurs. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

- Dette er hovedprosjektet vårt nå, sa trommeslager Patrick Keeler.

Jack White, som stadig dukker opp i nye samarbeidsprosjekter, var ikke enig, og lot ikke til å gå med på å begrense seg:

- Skuespillere spiller hele tiden inn nye filmer før den første er ferdig, og jobber gjerne med to-tre prosjekter samtidig. Det funker lett for musikere også.