Jan Fredrik Karlsen:

- Det foregår en kompetanseflukt

Flere av landets største eventbyråer har signert et opprop, der de etterlyser bedre coronastøtte. - Vi har en lang vei å gå, sier Jan Fredrik Karlsen etter Vedums pressekonferanse.

SKUFFET: Jan Fredrik Karlsen er positiv til at eventbransjen ble nevnt i Vedums pressekonferanse om kompensasjonsordninger, men etterlyser handling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKUFFET: Jan Fredrik Karlsen er positiv til at eventbransjen ble nevnt i Vedums pressekonferanse om kompensasjonsordninger, men etterlyser handling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke varslet flere artister og konsertarrangører om økonomisk katastrofe, etter regjeringens nye coronarestriksjoner.

De nye restriksjonene rammet spesielt artistene som livnærer seg på julekonserter. Konsertarrangørene meldte om at de kom til å få et større underskudd dersom de hadde gjennomført konsertene, enn hvis de hadde avlyst.

Nå fortviler også eventbransjen – de som organiserer og leverer underholdning, teknikk og mat til både private og offentlige arrangementer.

I gjennomsnitt får eventbyråene 70 prosent av oppdragene sine fra næringslivet. Der leier de inn alt som trengs til arrangementer som julebord, markeringer og seminarer, og tilbyr underleverandører som leverer underholdning, lys, lyd og stands til messer.

I et opprop etterlyser bransjen en støtteordning som kan redde dem fra å gå konkurs.

Faller mellom to stoler

- Vi booker flere artister enn festivaler gjør, sier Janette Haukland til Dagbladet.

Hun er leder i Sponsor- og Eventforeningen, som har signert oppropet sammen med flere av de største foreningene og organisasjonene innenfor eventbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer