Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skam sesong 4

Det første «Skam»-klippet: Snakker om seksuell frustrasjon

Det aller første klippet fra «Skam» sesong fire er kommet. Dagbladets anmelder mener skaperne har fått fram Sanas konkurrerende identiteter. 

SANA-SESONG: Sana, spilt av Iman Meskini, har vært en stor favoritt blant «Skam»-fansen. Foto: NRK 
SANA-SESONG: Sana, spilt av Iman Meskini, har vært en stor favoritt blant «Skam»-fansen. Foto: NRK  Vis mer

(Dagbladet): Som annonsert ble første klipp av «Skam» sesong fire sendt i dag. Vi følger Sana gjennom syv og et halvt minutt fra hun ser drømmende på noen gutter gjennom vinduet på trikken, til pizzaspising med jentegjengen, hvor Vilde snakker om g-punktet og sex med Magnus.

- Det så lovende ut. De klarer å få med alle man har lyst til å se i første klipp, sier Dagbladets anmelder Christopher Pahle.

INNSPILLING: Dagbladet oppdaget at «Skam» spilte inn scener til sesong 4 på Hasle T-banestasjon i Oslo onsdag kveld. Video: Jonas Pettersen / Dagbladet Les mer her: http://www.dagbladet.no/kultur/her-er-de-forste-bildene-fra-skam-sesong-4/67401640 Vis mer

Han mener at skaperne har fått fram Sanas konkurrerende identiteter som muslim og som norsk jente.

- Det er et typisk tegn på at folk vet hva de driver med. I første scene har de satt karakteren, konfliktlinjene og gitt en tydelig pekepinn på hva det kommer til å handle om. Du ser det i tekstmeldingen hun sender med moren og i praten med jentene, sier han.

Seksuell frustrasjon

I klippet sier blant annet Vilde at Sana er seksuelt frustrert.

- Vilde satte nok ord på noe som er riktig. Jo mer hun (Sana) nekter for at det er noe, så er det jo sannsynlig at man treffer litt for bra der. Det er en fin måte å ta overordnede konflikter ned på et menneskelig nivå, sier han.

Pahle tror at fansen i den siste sesongen kommer til å få vite mer om alle karakterene i serien.

- Det virker som om vi får vite mer om konflikten mellom Noora og William og om Vilde og Magnus. I og med at det er siste sesong, kommer det kanskje til å bli mer ensemblespill sammenlignet med de tidligere, sier han.

Den første traileren til siste sesong av «Skam» ble sluppet på nettsiden til serien 7. april. Og det ble klart at fansens favoritt Sana, som spilles av Iman Meskini, ble hovedperson i seriens siste sesong.

Dagbladets anmelder Marie L. Kleve var begeistret over klippet og mener Meskinis hovedrolle som Sana er av stor betydning.

Historisk viktig karakter

- Det beste med å få henne som hovedkarakter, er selvsagt at vi endelig får en muslimsk, hijabkledd hovedperson i en populær, norsk dramaserie. Det er historisk, viktig, og veldig, veldig kult, sier hun.

Kleve mener traileren tyder på at vi kan få noen overraskelser framover.

- Det er så mye vi ikke vet om henne! Hva slags person er hun egentlig? Og hva slags venn? I traileren spenner hun bein på Noora - med vilje, ser det ut til - og får hele vennegjengen til å snuble i hverandre. Det blir spennende å se hva det eventuelt er en metafor for. Og det blikket hennes til slutt, når hun ser rett i kamera, det er bare så rått! sier Kleve.

Symbolikk

Traileren, hadde også som ellers i «Skam»-universet mer symbolikk, enn det man først ser.

Kleve påpeker at musikken til klippet, som også blir spilt baklengs, er Cat Stevens versjon av «Don't let me be misunderstood», slik at de siste ordene i klippet blir: «I'm just a soul who's intentions are good. Oh Lord, please don't let me be misunderstood».

- Det kan jo gi en del hint om intrigene i sesongen, at Sana kommer til å bli anklaget for noe. Det er sikkert ikke tilfeldig heller at det er Cat Stevens versjon vi hører, da han spilte den inn hadde han konvertert til islam og tatt navnet Yusuf Islam, sier hun.