Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det forventes gjerne at jeg er «hun gærne» eller «hun pene»

Nå vil Alexia Bohwim vise sitt sanne jeg.

BLIR DOKUMENTERT: Etter at hun brakdebuterte med romanen «Frognerfitter» i 2008, har Alexia Bohwim opplevd at flere har skapt «falske bilder» av hvem hun egentlig er. Derfor takket hun ja til å være hovedpersonen i regissør Nina Grünfelds planlagte dokumentarfilm. Bildet er tatt i 2009.
Foto: Marianne Lind / Dagbladet
BLIR DOKUMENTERT: Etter at hun brakdebuterte med romanen «Frognerfitter» i 2008, har Alexia Bohwim opplevd at flere har skapt «falske bilder» av hvem hun egentlig er. Derfor takket hun ja til å være hovedpersonen i regissør Nina Grünfelds planlagte dokumentarfilm. Bildet er tatt i 2009. Foto: Marianne Lind / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - For en posør som meg, som elsker å snakke om seg selv og elsker å være foran kamera, kunne det ikke ha kommet en bedre forespørsel, sier Alexia Bohwim (44).

Den frittalende forfatteren snakker om den planlagte dokumentarfilmen, som skal ta for seg hennes hverdag. I går ble produksjonsselskapet Gründerfilm og regissør Nina Grünfeld tildelt utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt.

- En ære Filmskaper Nina Grünfeld ønsker ikke å kommentere prosjektet overfor Dagbladet, da det fortsatt er under utvikling, men bekrefter at hun har mottatt utviklingsstøtte.

På Grünfelds nettside beskrives dokumentaren som en «humoristisk, bittersøt og eksistensiell dokumentarfilm om en kvinnes indre og ytre kamp for å finne sin plass i tilværelsen». «Hennes valg og liv utfordrer våre oppfatninger om grenser for normalitet og det akseptable», står det om hovedpersonen Alexia Bohwim.

- Det er dritkult, en ære uten like. For en gangs skyld er jeg ikke blasert, akkurat denne er jeg jævlig happy med, sier Bohwim til Dagbladet.

- Misforstår I nyere tid har Bohwim funnet ut hun trives desidert best på følgende steder: Foran kamera og i rettssalen.

- Det er morsomt og litt skummelt. Jeg har så mye på hjertet. Det er mange som misforstår meg, og det er en del der ute som liker å lage falske bilder av meg. Det er litt morsomt å få rettet opp i dette, særlig gøy overfor de som er kjipe mot meg, sier hun og legger til:

- Etter forrige bok har jeg fått mange reaksjoner. Folk har gjort mye kjipt mot meg. Denne dokumentaren kom som en glede etter et ganske tomt år.

Forrige bok var «Golddigger», en bok om sex, penger og svik, som ifølge forfatteren selv var 51 prosent selvopplevd. Bohwim fikk også massiv oppmerksomhet rundt debutromanen «Frognerfitter» i 2008.

«Hun gærne» Til tross for at dokumentaren fortsatt er under utvikling, forteller Bohwim at filminga allerede er i gang.

- Det skjer noe nytt i livet mitt hver eneste dag, og kameraene følger meg her og der. Jeg lever ikke innenfor de vanlige normene, men er ikke helt ellevill heller, selv om det gjerne forventes at jeg er «hun gærne», eller kanskje aller helst «hun pene på Vestkanten», sier Bohwim.

Forfatteren forteller videre at også kjærlighetslivet hennes vil blottlegges foran kameralinsa.

- Jeg leter alltid etter kjærligheten, og forelsker meg ofte,  det er en ny forelskelse hver uke. Det blir morsomt å se hvordan dette kommer fram i dokumentaren.

Drømmer om Casper I mars i fjor erklærte forfatteren sin kjærlighet til musiker Alexander Stenerud overfor VG. Bohwim forteller nå at de «overhodet ikke» er sammen lenger, og at hun er singel.

- Jeg er en snobb. Jeg skal bare ha menn som har en bakgrunn jeg liker. De må være kjente eller supermacho, det er viktig. Jeg vil ikke ha noen ingen vet hvem er. I en alder av snart 45 har jeg grisedraget, sier hun.

Nå for tida er det danske menn som står øverst på lista.

- Jeg egler meg innpå kjente danske menn på Facebook og later som jeg ikke kjenner dem. Så drar jeg gjerne til Danmark for å besøke dem. Jeg håper jeg får møte Casper Christensen, kanskje blir det lettere med kamera på slep? sier Bohwim.

Hele Norges coronakart