STORFILM: Ingrid Bolsø Berdal har fått den kvinnelige hovedrollen i Hollywood-filmen «Hercules». Foto: Tore Meek / SCANPIX
STORFILM: Ingrid Bolsø Berdal har fått den kvinnelige hovedrollen i Hollywood-filmen «Hercules». Foto: Tore Meek / SCANPIXVis mer

- Det funka tydeligvis

Ingrid Bolsø Berdal går til Hollywood.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Ingrid Bolsø Berdal har fått den kvinnelige hovedrollen i Hollywood-filmen «Hercules».

- Det er veldig artig. Jeg gleder meg veldig, jeg tror det blir gøy og spennende, sier Bolsø Berdal til Dagbladet.

Stjerneskuespillere Filmen skal regisseres av Brett Ratner som blant annet står bak «Rush Hour»-filmene og «X-Men: The Last Stand», og den amerikanske skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson har fått rollen som Hercules, og skuespillerne Ian McShane, Joseph Fiennes og John Hurt skal være klare for storbudsjettsfilmen.

Men det er også en annen nordmann som har fått rolle i den kommende storfilmen, Aksel Hennie har fått rollen som øksesvingeren og villstyringen Tydeus.

- Det er veldig morsomt at Aksel også skal spille i filmen. Vi skal spille inn filmen i Budapest, så det blir deilig å kunne snakke norsk, og å ha en som forstår meg der, sier hun.

Bolsø Berdal og Hennie spilte sammen i stykket «Svart mjølk» på Det norske teateret i 2005.

- Aksel er utrolig dyktig på veldig mange felt. Han er veldig analytisk og teoretisk dyktig, så jeg kan diskutere mye med ham. Samtidig så er han også veldig tilstede. Dette tror jeg blir bra, sier hun.

Måtte gjennom flere runder Hun forteller at hun måtte gå flere casting-runder og prøvefilming før hun endelig fikk rollen.

SAMMEN TIL HOLLYWOOD: Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SAMMEN TIL HOLLYWOOD: Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

- Jeg måtte gjennom flere runder, men det var bare gøy. Jeg prøver alltid å være så åpen som mulig på slike runder, og å gjøre så godt jeg kan. Det funka tydeligvis denne gangen, sier hun,

Filmnettsiden Imdb skriver at handlingen utspiller seg 1400 år tilbake i tid, og handler, som tittelen antyder, om halvguden Hercules fra den romerske mytologien, kjent som Heracles sønn av Zeus i gresk mytologi.

Berdal vil ikke røpe mer av handlingen i filmen enn det som allerede er kommet ut. Men hun røper at hun gleder seg til å spille mot de kjente Hollywood-skuespillerne.

- Det blir spennende å treffe alle dem. Det er folk jeg har sett mye på film, og jeg tror det er masse jeg kan lære av dem, sier hun og legger til:

- Dette er den største kommersielle, internasjonale filmen jeg noengang har spilt i. Det er er klart at det er artig.

- Jeg er rørt Men Bolsø Berdal er overrasket over hvor mye oppmerksomhet hun får på grunn av denne rollen.

- Jeg er glad for at det er så mange som blir så glad på mine vegne. Jeg blir veldig rørt, egentlig, sier hun, og legger til:

- Men jeg har ikke starta på filminga enda. Så vi får se hvordan det går først.

HOLLYWOOD: Ingrid Bolsø Berdal som Marilyn Monroe. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
HOLLYWOOD: Ingrid Bolsø Berdal som Marilyn Monroe. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet Vis mer