- Det går an å ha flaks og få en utrolig bra anmeldelse i New York Times

Karl Ove Knausgård i USA for å få amerikanerne til å lese «Min kamp».

HAR DET GØY: Forfatter Karl Ove Knausgård synes det er stas å få gitt ut «Min kamp» i USA. Foto Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet
HAR DET GØY: Forfatter Karl Ove Knausgård synes det er stas å få gitt ut «Min kamp» i USA. Foto Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Det blir spennende å se hvordan boka blir mottatt fordi dette er en helt annen kultur. Norge er bittelite og helt ubetydelig her. Så jeg synes det er moro bare å være her faktisk, sier suksessforfatteren til Dagbladet og smiler.

Han sitter i grå dress på takterrassen til den norske generalkonsulen i New York med utsikt over store deler av Manhattan og røyker.

Det tilhører sjeldenhetene at norske forfattere lanseres i USA, men det amerikanske forlaget Archipelago Books gir ut «Min kamp 1» 1. mai. Derfor er Knausgård på en tidagers travel tur til New York og Washington D.C for å skape blest rundt boka i verdens største bokmarked.

- Kan ha flaks - Det går an å ha flaks og få en utrolig bra anmeldelse i New York Times. Har man ikke flaks, tror jeg ikke det hender så mye, sier Knausgård.

Selv er ikke Knausgård i tvil om at det er mye lettere for ham å få publisert boka i USA fordi den har solgt så fryktelig mye hjemme i Norge. Han tror også at alt oppstyret og kontroversene rundt boka har gitt ham drahjelp i utlandet.

- Det er klart det har noe med det å gjøre når boka er solgt til 17 forskjellige land. Det er lettere å gjøre noe med en bok som dette fordi den allerede har en forhistorie de kan bruke. Men det er ikke bare derfor, sier Knausgård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer