Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Det går bedre nå»

Av Harald Kolstad.

||| PRESENTASJON:

«Everything will be okay in the end, If it's not okay, it's not the end.»

Tittelen gir et lite løfte om at - selv om det ser dårlig ut her - så vil det gå bra etterpå. For de som er opptatt av hva som skjer etter siste rute, er jo det betryggende å vite.

Serien prøver å fungere helt uten dialog eller annen tekst. Den beskriver enkeltstående episoder der slapstick og surrealisme er vesentlige virkemidler.

Det er ingen faste figurer, men jeg ser det er mulig å spille på samme figur og situasjon over flere dagsstriper, f.eks. den nærsynte entomologen (insektsforskeren) i jungelen, (stripe nr. 2).

Ambisjonen er også å kunne være tematisk i forhold til merkedager, høytider ol. Jeg håper formen faller i smak, nå og da kan det bli riktig fint grafisk sett. Håper også noen finner serien morsom.

Jeg er fascinert av idéen om tegneserien som verdensspråk, og DGBN er mitt lille bidrag i den retning. Mitt største forbilde i sjangeren er argentineren Quino. Han beskriver ofte den lille manns kamp mot urettferdighet og undertrykkelse, et evig aktuelt tema.

Selv om det kan bli en del skliing på bananskall i min serie, håper jeg også å kunne dra i samme retning som Quino innimellom. Nå er trolig ikke analfabetisme Dagbladets største utfordring, men kanskje DGBN i hvert fall kan fungere som et lite pustehull mellom alle ordkløverne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media