Det går hard for seg når denne duoen danser. Adelén røper at hun har gitt partneren neseblod

Finaleklare Adelén og Stian frykter ikke hverandre, men begge er redde for å skade dansepartnerne sine.

FINALEKLARE: Adelén og Stian er finalister i sesongens siste Skal vi danse. Foto: Gabrielle Graatrud
FINALEKLARE: Adelén og Stian er finalister i sesongens siste Skal vi danse. Foto: Gabrielle GraatrudVis mer

(Dagbladet): - Jeg trodde jeg hadde tre-fire programmer i meg. Jeg hadde aldri i verden trodd jeg skulle komme så langt, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen.  

Realityveteranen sitter i sofaen der alle intervjuinnslagene til «Skal vi danse» blir filmet. Men nå er alt filmutstyr ryddet vekk, siste filming er gjort. Lørdag kveld er det klart for finale i TV 2s store helgeprogram. Kun to dansere er igjen, artistene Stian «Staysman» Thorbjørnsen (33) og Adelén Rusillo Steen (19).

Neseblod Men skal vi tro finalistene, er det ingen kniving mellom de to om å vinne slaget på parketten.

- Vi er finalister, men ser ikke på hverandre som konkurrenter. Jeg slutter ikke å snakke med Stian om han vinner, sier Adelén og smiler.

- Nei, det blir ikke noe ondt blod, sier Stian og ler.

Men blod og slit har det vært de siste ukene. De to har trent hver eneste dag, i 100 dager på strekk. Adelén har falt rett i parketten og vært til undersøkelser på sykehus.

De har dratt på seg vondter og strekk i muskler og sener.

- Jeg har heldigvis ikke hatt store skader, men da jeg begynte å vrikke på hoftene, måtte selvfølgelig noe av rumpemuskulaturen gå til granskauen. Det smalt også i ryggen en gang, forteller Stian.

Men mest utsatt er dansepartnerne deres, skal vi tro de to.

- Jeg har vært mer redd for å skade dansepartneren min, og tråkke i stykker Alexandra, jeg har jo noen kilo, sier Stian.

I FINALEN: Adelèn og Benjamin Jayakoddi i sin Jive. I kveld stiller begge i finalen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I FINALEN: Adelèn og Benjamin Jayakoddi i sin Jive. I kveld stiller begge i finalen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Mens Adelen røper at hun har slått til Benjamin flere ganger.

- Jeg slår så mye på dansepartneren min, plutselig har han neseblod eller har jeg slått han i øyet. Jeg har ikke kroppskontrollen hans, jeg er veldig klumsete, sier Adelén og røper at hun har gitt partneren neseblod hele to ganger.

Singel 19-åringen og dansepartneren har imponert med heftige koreografi og så eksplisitt flørting at publikum har blitt nysgjerrige på om det har vært søt musikk mellom dem også utenfor dansegulvet. Men singelaktuelle Adelén bedyrer at hun er singel, og avviser spekulasjonene om at danseparet har blitt et par.  

- Vi har god kjemi. Men nei vi er ikke kjærester, sier hun.

- Jeg skjønner at folk lurer fordi vi legger koreografi som vi gjør og hadde et kyss på en koreografi, sier hun og forklarer at de to har kommet veldig nære hverandre i de tre månedene de har jobbet sammen.

- Det er sykt å bli så godt kjent med en person på så kort tid. Men vi har vært sammen hver eneste dag, og man danser så tett, det blir så intimt på en måte, sier Adelén.

- Han har vært min trener, pedagog og bestevenn. Det blir rart å ikke se han hver dag etter dette. Men vi har blitt enig om at vi skal holde kontakten.

I går slapp Adelén sin nye singel og i tiden som kommer skal hun jobbe med promo av den, ellers vet hun ikke hva hun skulle ha gjort når konkurransen nå snart er over.

- Det blir nok et stort tomrom. Jeg må gjøre meg selv bussy, ellers hadde jeg blitt deprimert, sier hun.

Heller ikke Stian vet helt hva han skal gjøre etter endt finale.

I FINALEN: Artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina  under sesongpremiere av Skal vi danse 2015. I kveld er de finalister. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I FINALEN: Artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina under sesongpremiere av Skal vi danse 2015. I kveld er de finalister. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

-Jeg har jo en ettåring og en sjuåring, så det blir litt tid med gutta mine. Jeg har ikke hatt en hel dag med barna mine siden 8. august, men jeg kommer nok til å føle på et tomrom, sier Stian.

- Jeg kommer til å ringe Benjamin i Göteborg og spørre om vi skal ta en dansetime. Jeg må danse mer, sier Adelén.

Skal danse sammen De har begge fått nytt ordforråd når det gjelder danser, holdning og trinn. Og begge driver vennene sine gale med all dansesnakkinga.  

Men da Dagbladet spør hvem som vinner, blir det tyst. Vi konkurrerer ikke med hverandre, men oss selv, sier begge resolutt.

- Vi høres veldig diplomatiske ut, men vi har danset alle dansene og vært med på hele moroa. Nå skal vi bare ha det gøy siste dagen, sier Stian.

Men om de møtes på konsertscenen er de ikke i tvil, da tar de en tango sammen. Tidligere ville de begge synes det hadde vært flaut, men nå har dansinga blitt naturlig.

- Jeg har vært en begrenset person og vært veldig opptatt av om ting ser teit ut, men nå har jeg utfordret meg selv, og håper jeg han ta med denne tapperheten inn i musikken, sier Adelén, mens Stian nikker.

- Før var det kjæresten min som likte å danse, men nå er det jeg. Nå kaster henne veggimellom om jeg blir ivrig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram