Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det går likar no, Linda!

Det går mot bedre tider for Linda Kvam. Etter å ha vært kasteball i det store Polygram-huset altfor lenge, er mitt tips at Norske Gram gjør Tønsberg-jenta til en suksesshistorie i løpet av et år eller to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Jeg har snakket med folk i platebransjen som mener Linda Kvam var dum da hun for noen uker tilbake sto fram i Dagbladet med sin sørgelige historie fra virkeligheten. Det er de som mener at Linda burde holdt kjeft om at hun i fire år var kasteball i Polygram, at hun fikk platekontrakt med selskapet, men at de aldri fikk ut mer enn et par radiosingler.
  • En med mer taktikeri i blodet og mer kynisme i tankegangen ville kanskje klart å tie stille. For i popbransjen er det ikke nødvendigvis god reklame å fronte en historie der man selv er offeret.
  • Men Linda har vært modig, fortvilet, og kanskje litt desperat også. Og i lengden tror jeg Kvam vil vinne på det.
  • Torsdagens konsert på Smuget viste en usedvanlig ærlig, guttural og hengiven artist med scenepersonlighet, stemmetrøkk og rimelig høy Bonnie Tyler-faktor. Alt dette burde tilsi at Kvam har et stort potensial i Norge.
  • Men når man har kontrakt med et selskap som har neven full av artister med ambisjoner som strekker seg til Tokyo, L.A. og London, er det kanskje ikke annet å forvente enn at en rotnorsk og småharry artist som Linda Kvam blir vraket.
  • Det er imidlertid andre som burde forstå Kvams talenter, og fremst i rekken av potensielle kandidater står nok så absolutt Norske Gram. Kvam og Gram virker som skapt for hverandre. Etter mange flopper i året som gikk, trenger Norske Gram nye grasrothelter med bred appell. Med sin rustne og råsjarmerende røst virker Linda Kvam som skapt for heite rock'n'roll-kvelder landet over. Og dette markedet er det ingen som kan bedre enn det utskjelte og bejublede Trondheim-selskapet. Norske Gram er også selskapet som kan hjelpe Linda med å jobbe fram et par nye hits. For etter Smuget-konserten å dømme trenger hun nok det.
  • Utover det har Linda alt som skal til for å bli en norsk suksessartist. Bare hun får en platekontrakt...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!