«Det går meget godt, og inntektsstrømmene forventes å fortsette»

Forfatteren bak «Fifty Shades of Grey» har levert årsrapport.

BADER I PENGER: E L James, forfatteren av «Fifty Shades of Grey», tjente mer penger enn Statoil før skatten var betalt i 2013. Blant annet på å selge Fifty Shades-undertøy og andre produkter knyttet til den erotiske boksuksessen. Foto: NTB Scanpix/REUTERS
BADER I PENGER: E L James, forfatteren av «Fifty Shades of Grey», tjente mer penger enn Statoil før skatten var betalt i 2013. Blant annet på å selge Fifty Shades-undertøy og andre produkter knyttet til den erotiske boksuksessen. Foto: NTB Scanpix/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fifty Shades Ltd, selskapet til forfatteren E.L. James som har skrevet «Fifty Shades of Grey»-bøkene, hadde inntekter før skatt på småpene 33,3 millioner pund i skatteåret som ble avsluttet i september i fjor. Det melder The Telegraph.

Summen tilsvarer 357 millioner norske kroner, en tredobling av forfatterens inntekter året før, og ifølge Kapitals oversikt et driftsresultat godt over det til Norges største bedrift, Statoil.

Den halvt britiske, halvt chilenske tv-produsenten fra Buckinghamshire skjøt gullfasanen med sin erotiske romanserie, som opprinnelig ble skrevet som fanfiction fra Twilight-universet. Bøkene skal nå ha solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Også i Norge har de blitt revet ut av hyllene - selv om forlaget Gyldendal måtte tenke seg om to ganger før de bestemte seg for om dette var noe de ville gi ut.

Den voldsomme inntektsøkningen i 2013 skyldes i stor grad lisensiering av Fifty Shades-merkevaren til andre produkter, ifølge The Telegraph.

Den svenske kleskjeden Kappahl er blant dem som har lansert Fifty Shades-undertøy.

«Selskapet har hatt et meget godt år, der det sikret seg royaltyavtaler med en rekke internasjonale forlagshus, samt lisensavtaler med andre organisasjoner», skriver James i selskapets årsrapport.

Og legger til at hun «har kontraktfestet innteksstrømmer som vil fortsette en rekke år». Til neste år kommer den første filmen basert på bøkene, noe som neppe gjør lommeboka slankere - hvertfall ikke hvis den blir en hit.

Privat tok forfatteren ut 3,24 millioner pund i utbytte i april i fjor, men har lenge hevdet at hun og ektemannen lever en nøktern livsstil.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer