Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det går mot masseoppsigelser i TV 2 - kun 71 har søkt sluttpakke

Målet til ledelsen er å kutte med 177 ansatte innen den nye organisasjonen står klar i februar.

LANGT FRA MÅLET: TV 2 skal kutte 177 årsverk, men kun 71 har søkt sluttpakke. Fra venstre: Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, administrerende direktør Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.  Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
LANGT FRA MÅLET: TV 2 skal kutte 177 årsverk, men kun 71 har søkt sluttpakke. Fra venstre: Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, administrerende direktør Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.  Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi forventer oppsigelser i tida framover. Ledelsen har signalisert at de ønsker frivillige løsninger, men har nå lukket vinduet for frivillige sluttpakker, sier leder for TV 2s journalistlag, Henrikke Helland til Dagbladet.

I september ble det klart at TV 2-ledelsen ønsker å kutte 177 stillinger i tv-kanalen for å møte innsparingskravene til omstillingsprosjektet «TV 2 i 2020».

Til nå har altså 71 ansatte søkt om sluttpakke. Det betyr at 106 personer gjenstår før ledelsen er i mål. Den nye organisasjonen skal stå klar i februar, forteller Helland.

- Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand i en pressemelding.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Willand i løpet av mandag for- og ettermiddag, men har ikke lykkes. Ved 15-tiden ble det sendt ut en pressemelding.

Hvilke medarbeidere som blir overtallige i de ulike avdelingene vil ikke være klart før den nye organisasjonen er klar, informerer TV 2. Det er fortsatt flere sluttpakkesøknader som behandles utover de 71.

Fra før er det kjent at hele 350 millioner kroner skal spares inn.

- Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende at vi er så åpne om at vi i tiden fremover skal bli færre medarbeidere i TV 2. Det er likevel vårt ønske å ha en mest mulig åpen prosess, hvor tillitsvalgte involveres og organisasjonen tas med på råd. Alternativet, en lukket prosess med færre valgmuligheter, hadde neppe gitt mindre usikkerhet, sier kommunikasjonsdirektør Willand.

Klubbleder Henrikke Helland, forteller at tida framover blir krevende.

- Det er uheldig at sluttpakkevinduet er lukket. Vi skal inn i en periode hvor man bør sørge for en verdig exit for dem som velger å slutte, framfor at de blir pekt ut, sier Helland.

- Vi bistår alle medlemmene på best mulig måte, og vi skal være der for hver enkelt, fortsetter hun.

- Stemningen er avventende. Vi går inn i en fase hvor ledelsen og de tillitsvalgte ikke er enige om kriteriene for nedbemanning, så det blir krevende i tida framover, sier Helland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!