Det går mot overskudd!

- 20.000 er faktisk vårt budsjett, sier en strålende fornøyd pressesjef Pål Hetland til dagbladet: på nettet. Alt videre salg innebærer altså at vi er inne i dette for oss så underlige året at... vel; det går mot et overskudd.

Tirsdag ble det solgt 1000 billetter «på døra», noe som tilsvarer inntekter på 1 million. Inkludert klubbene, har festivalen en total kapasitet på 40.000 billetter. 35.000 av dem kan selges til selve festivalområdet; 7000 pr. dag.

I går kveld var over 6000 mennesker inne for å se Beastie Boys.

- Vi fortjener dette, sier Hetland. - Vi har stått steilt på vår musikkpolitiske linje, trass i mange år med trang økonomi. Nå får vi endelig igjen for profesjonell stahet.

Booking-politikken

Hetland har inntrykk av at det har vært minimalt med bråk, om enn en del mer fyll enn de er vant med.

- Men mitt inntrykk er at folk er happy, og da er jo alt som det skal.

Han mener strengt tatt at ikke noe kan gå galt fra nå, med et mulig unntak for logistikkproblemer: Det er trange stier å gå på for 7000 gjester, og skulle det bli regn... Dessuten har bussene problemer med trange smug og gater.

- Men, sier Hetland - produksjonen sitter, det er jeg sikker på.

Etter at Marilyn Manson forsvant fra programmet, gleder han seg personlig mest til Lee Scratch Perry og Portishead - og nå greier han faktisk også å se en smule positivt på Mansons uteblivelse.

- Vi har i det minste en gang for alle fått bevist at vi ikke lar oss styre av mer eller mindre religiøse fantaster. Bookinga på Quart-festivalen er det vi som bestemmer, ingen andre!