- Det går opp for meg nå at livet ble større enn drømmen

En takknemlig og ydmyk Jahn Teigen (62) åpner egen utstilling i kveld.

STOLT: I kveld åpner Jahn Teigen sin egen utstilling, «Teigens tivoli», på Rockheim i Trondheim. Til Dagbladet sier artisten at han er både takknemlig og ydmyk. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
STOLT: I kveld åpner Jahn Teigen sin egen utstilling, «Teigens tivoli», på Rockheim i Trondheim. Til Dagbladet sier artisten at han er både takknemlig og ydmyk. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag får endelig Jahn Teigen (62) sin egen utstilling på Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, Rockheim, i Trondheim.

Dagbladet møtte Teigen på Rockheim i formiddag og hovedpersonen var tydelig stolt over at utstillingen «Teigens tivoli» nå åpnes.

- Det er vanskelig å sette ord på det, men at noen ønsker å vise fram min karriere på denne måten er en stor ære. Jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg får oppleve dette, sier Teigen til Dagbladet.

- Livet større enn drømmen «Teigens tivoli» er en biografisk utstilling som tar for seg artistens karriere og liv, og utstillingsnavnet er hentet fra Teigens album med samme navn fra 1977.

- Når jeg ser rundt meg på utstillingen her, så går det jo opp for meg at livet ble større enn drømmen, sier Teigen.

Terje Nilsen, rockehistoriker og prosjektansvarlig for «Teigens tivoli», mener Teigen hører hjemme blant de aller største i norsk musikkhistorie.

- Ta begrepet «folkekjær». Hvis det er en norsk artist som skal kalles folkekjær, må det bli Jahn Teigen. Du kan spørre barn eller godt voksne, alle har et forholdt til Jahn Teigen, sier han.

Innblikk i karrieren Utstillingen på Rockheim er, som navnet tilsier, utformet som et slags tivoli med forskjellige stasjoner og aktiviteter som gir et innblikk i Teigens rikholdige karriere.

- Vi ønsket at utstillingen skulle være en reise gjennom livet til artisten Jahn Teigen, sier Nilsen.

TEIGENS TIVOLI: Rockheim-utstillingen tar for seg artistens karriere og liv, og blir stående ut året. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
TEIGENS TIVOLI: Rockheim-utstillingen tar for seg artistens karriere og liv, og blir stående ut året. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Karrieren hans har jo vært litt som et tivoli - det går opp og ned, men er aller mest morsomt. Og jeg tror det er det morsomme Jahn kommer til å huskes best for, utdyper han.

Har utgitt 40 album Teigen debuterte på 60-tallet med bandet The enemies og har siden det gitt ut over 40 album og 60 singler.

Blant Teigens kjente låter, er «Mil etter mil», «Optimist», «Do Re Mi» og «Min første kjærlighet».

Artisten var blant annet medlem i det engelske bandet Red Squares og israelske Lions of Juda, men her hjemme er han nok først og fremst kjent som soloartist, Melodi grand prix-deltaker og moromann i Prima Vera sammen med Herodes Falsk og Tom Mathisen.

Teigen var også med i det norske prog-bandet Popol Vuh, senere Popol Ace, og han skal på et tidspunkt ha vært aktuell som ny vokalist i det svært innflytelsesrike progrock-bandet Genesis, da Peter Gabriel sluttet i bandet.

I 2010 ble Teigen slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.

Utstillingen «Teigens tivoli» åpner klokka 18 onsdag. Utstillingen blir stående på Rockheim ut året, og Teigen er også én av femten nominerte kandidater til å bli innlemmet i Rockheims «Hall of fame» 19. august.

PRIMA VERA:
Jahn Teigen er godt kjent fra humorgruppa Prima Vera, som han utgjorde sammen med Herodes Falsk og Tom Mathisen.
PRIMA VERA: Jahn Teigen er godt kjent fra humorgruppa Prima Vera, som han utgjorde sammen med Herodes Falsk og Tom Mathisen. Vis mer