- Det gikk en liten faen i meg

Therese Andersen (22) slo knockout på alle konkurrentene, og vant hele Robinson-ekspedisjonen. - Det var godt å bli ferdig med 47 dagers helvete, sier hun.

Mandag kommer Therese på nettmøte hos Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nå!

Robinson-vinneren og 14 av årets deltakere feiret hemningsløst på utestedet «Lille» i Bygdøy Allé i går kveld. På menyen sto tapas, hvitvin, øl, mineralvann og den siste episoden av Robinson-ekspedisjonen 2000.

- Jeg hadde ikke regnet med å vinne. Men målet mitt forflyttet seg etterhvert som finalen kom nærmere. Det gikk en liten faen i meg. Jeg ville vise hva jeg duger til, sier Therese til Dagbladet.

Da årets siste avstemning i øyrådet var ferdig, var Therese Norges nye Robinson-prinsesse, og 250 000 kroner rikere.

- Nå skal jeg skeie ut. Jeg har akkurat flyttet til Oslo, og vil kjøpe en ny sofa. Familien skal få fine julepresanger i år. i tillegg har jeg litt studiegjeld.

Forloveden hennes, Svein Beruld Andersen (26), var også med på nattas fest.

- Han har ikke alltid kjent igjen den søte lille snuppa på øya. Jeg er egentlig ikke så snill som dere ser på tv, sier hun.

Gikk ned åtte kilo

Therese gikk ned åtte kilo i løpet av de 47 dagene hun var på øya

- Jeg kutta ut kjøtt før konkurransen, og hadde ingenting å gå på. Da jeg kom til øya hadde jeg mye muskler, men hadde ikke noe fettlager å ta av. Da jeg kom hjem ville jeg spise alt mulig på kortest mulig tid. Jeg dro på supermarkedet og fylte kurven med alt mulig rart. Etter to uker fant jeg ut at jeg måtte slutte å spise så mye, og begynne med faste måltider igjen, sier hun.

De andre finaledeltakerne, Ihne Vagmo, Line Gløersen og Karl Erik (Emil) Salmila hadde ikke mye pent å si om henne i gårsdagens Robinson-finale.

- Hun er den av de 16 som var med som minst fortjente å være i finalen, sa Ihne Vagmo.

Den kritikken tar ikke Therese seg nær av.

- Jeg har et fint forhold til alle, og vil holde kontakten med dem. Jeg satt og lo da jeg så kommentarene fra de andre. Det var bare morsomt, sier hun.

Ihne Vagmo prøvde å vise seg som en god taper på festen

- Therese og jeg er rake motsetninger. Hun er snill, søt og grei. Det var det hun vant på. Therese har mange gode sider. Line (Gløersen) og jeg var de to onde stesøstrene fra Askepott. Denne gangen vant det gode over det onde, sier Ihne.

Vil adoptere

Den første som ble slått ut av Robinson-ekspedisjonen i år, var Barry Kefi. Han var også på festen, og gledet seg over Thereses seier.

- Jeg finner nesten ikke ord. Det er utrolig fint at hun vant. Hun var den yngste og roligste deltakeren. Therese er et varmt menneske som jeg har mye sympati for, sier Barry.

Fjorårets vinner Christer Falck var programleder i årets ekspedisjon. Han synes Therese var en verdig vinner.

- Therese ga meg akkurat 100 kroner for at jeg skulle si at hun vant fordi hun er så fin, spøker Christer.

- Therese er et menneske som står for fred og harmoni. Hun er ei veldig fin jente. Nå skal hun begynne på jævligskolen min, for å bli litt slemmere. Hvis det ikke har ført fram i løpet av to uker, vil jeg adoptere henne. Da skal hun vaske opp og ta klesvasken min, sier han, mens Therese står ved siden av, og kommenterer «tilbudet» på følgende megetsigende måte:

- Herregud.

DELER: Truls rappet en klase druer, og spanderte villig på de andre festdeltakerne. Her er det Emil som får en prøvesmak.
SAMBOERE: Emil og Ihne har flyttet sammen etter at de kom hjem fra øya. De feiret i natt.
GAS-MAN: Walter kom også på festen. Han oppførte seg pent.
FINALISTER: Den tapende finalist, Ihne, gratulerer Therese meg seieren.
MORO: Truls, Therese, Emil, Ihne og Marthe koste seg under finalen.
FINALEN: Alle Robinsondeltakerne, unntatt Nils, var samlet på utestedet «Lille» i kveld.
HYLLET: Emil, Line og Ihne nusset Robinsonvinneren. Line prøvde seg med litt tunge, men det gikk ikke.