- Det gir meg mareritt

Hollywood-ferskingen Noomi Rapace misliker kjendistilværelsen sterkt.

HOLLYWOOD-TRYNE: Noomi Rapace er på god vei mot å bli et etablert navn i Hollywood. Det til tross for at hun har lite til overs for kjendistilværelsen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HOLLYWOOD-TRYNE: Noomi Rapace er på god vei mot å bli et etablert navn i Hollywood. Det til tross for at hun har lite til overs for kjendistilværelsen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noomi Rapace er tidlig ute med å understreke hvem hun er: skuespiller. Ikke kjendis. Når hun møter Dagbladet på Grand Hotel i forbindelse med promotering av sin ferskeste film, den norske thrilleren «Babycall», er det arbeidet sitt hun promoterer, ikke seg selv.

- Jeg ble ikke skuespiller for å bli kjendis, sier Hollywoods nykommer til Dagbladet.

- Gir meg bare mareritt For tre år siden hadde hun sitt store gjennombrudd som Lisbeth Salander i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi. Så eksploderte det for det svenske stjerneskuddet. Like etter fortalte hun til Dagbladet at hun var livredd for å bli gjenkjent for annet enn arbeidet sitt. Hollywood-tilbudene strømmet inn. Tilværelsen ble snudd opp ned. Men kjendiseriet er fortsatt ikke av interesse.

- Det har ingen verdighet. Det gir meg ingenting annet enn mareritt. Jeg er lykkelig så lenge jeg får være skuespiller og blir kjent gjennom mitt arbeid, sier Rapace.

I filmens verden Snart er hun aktuell i store Hollywood-produksjoner som Guy Ritchies «Sherlock Holmes 2» og Ridley Scott-filmen «Promteheus». Massive greier for en svensk skuespiller som for tre år siden var nærmest ukjent, skulle man tro. Men ikke om man er Noomi Rapace:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer