- Det gis ut mye skit og meningsløs spekulasjon

Krimkongen Henning Mankell kritiserer sine forfatterkolleger.

UTSTUDERTE NORDMENN: - Mange svensker drar også på hytta og leser bøker i påsken. Men det er ikke like utstudert som her i Norge, sier Henning Mankell.  Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
UTSTUDERTE NORDMENN: - Mange svensker drar også på hytta og leser bøker i påsken. Men det er ikke like utstudert som her i Norge, sier Henning Mankell. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I år har krimelskere fulgt Henning Mankells hovedkarakter Kurt Wallander i tjue år. Bøkene om politietterforskeren er ikke bare en suksess i Sverige og resten av Norden, men også internasjonalt. De er blitt oversatt til 30 språk og har allerede blitt filmatisert i en rekke filmer og serier. Mankell har tidligere uttalt at han ikke er veldig begeistret over sin hovedkarakter, og bekrefter igjen sin manglende kjærlighet.

- Savner du Wallander tre år etter at du sluttet å skrive om ham?

- Det er ikke jeg som skal savne Wallander, sier Mankell.

- Det er vel heller leserne som skal savne han.

Kjærlighet til Afrika Forfatteren har bodd vekselvis i Sverige og Mosambik og har fra ung alder hatt en sterk fascinasjon og engasjement for Afrika.

- Jeg lar ofte handlingene i bøkene mine utspille seg i Afrika, og jeg bruker det som en mulighet til å fortelle og få leseren til å forstå hva som skjer der borte.

65-åringen blir engasjert med en gang Afrika blir nevnt.

- Jeg synes medienes dekning av Afrika er helt forskrekkelig. Jeg anklager massemediene for å gi et løgnaktig bilde av hvordan Afrika egentlig er. De skildrer bare hvordan afrikanere dør, og ikke hvordan de lever.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer