- Det gjør meg litt sint

Ikke alle gleder seg over Morten Tyldums store filmprosjekt om Alan Turing.

BLIR FILM: Den norske regissøren Morten Tyldm står bak filmen om det britiske geniet Alan Turing (bildet). Men Turings slektninger er skeptiske til prosjektet, som har Benedict Cumberbatch i rollen som Turing og Keira Knightley i en annen sentral rolle. Foto: SCANPIX
BLIR FILM: Den norske regissøren Morten Tyldm står bak filmen om det britiske geniet Alan Turing (bildet). Men Turings slektninger er skeptiske til prosjektet, som har Benedict Cumberbatch i rollen som Turing og Keira Knightley i en annen sentral rolle. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når datageniet og krigshelten Alan Turings dramatiske liv og tragiske endelikt blir Hollywood-film, er det med norske Morten Tyldum («Hodejegerne») i regissørstolen.

Manuset, med tittelen «The Imitation Game»,  har i lang tid vært regnet som et av filmindustriens mest lovende, og Tyldum overtok det etter at selveste Martin Scorsese måtte gi slipp på det av kontraktsmessige årsaker.

Men filmen, som ble spilt inn i høst og nå er i post-produksjonsfasen før premieren en gang neste år, er ikke like imøtesett av alle. I et stort intervju med Daily Mail forteller Turings niese Inagh Payne (77), datter av Alans bror John Turing, at flere av hans gjenlevende slektninger er skeptiske og «litt sint» på filmatiseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer