- Det gjorde meg til en myk mann

Alexander Rybak synes «Hver gang vi møtes»-opplevelsen var helt spesiell.

UNDER INNSPILLING: Nå er innspillingen av det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» i gang, og Alexander Rybak forteller at han ble overrasket over alle inntrykkene han fikk av å være med i serien. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
UNDER INNSPILLING: Nå er innspillingen av det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» i gang, og Alexander Rybak forteller at han ble overrasket over alle inntrykkene han fikk av å være med i serien. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er fire år siden Alexander Rybak (27) ble superstjerne over natta etter å ha vunnet både den norske og internasjonale Melodi Grand Prix-finalen.

Nå er han aktuell i den neste sesongen av suksessprogrammet «Hver gang vi møtes», i selskap med Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, Sigvart Dagsland, Simone Larsen, Øivind «Elg» Elgenes og Anneli Drecker.

- Jeg er litt sånn fagmann Rybak forteller at han valgte å bli med i det populære TV 2-programmet fordi han ser på det som «den beste musikkunderholdningen som er på TV for tida».

- Jeg er litt sånn fagmann. Vanligvis kommer jeg til et tv-show og gjør det jeg har forberedt, men her er det helt spesielt.

- Jeg får leke med seks andre folk som har samme livsstil som meg, og jeg visste ikke at jeg skulle få så mange intrykk av å være her.

Konseptet for serien er at kjente artister lager sin egen vri på hverandres låter, og Rybak har klare meninger om hva han ønsker å høre når det blir hans tur til å bli tolket.

- Jeg håper noen vil tolke noen av de mer alvorlige balladene. Det ble alltid de hyggelige gladlåtene som stjal all oppmerksomheten fra de mer «voksne» sangene. Så jeg håper noen av de andre artistene får disse litt mer fram, sier han til Dagbladet.

Det kan ikke røpes for mye om den kommende sesongen enda, men Rybak forteller at det var ett spesielt øyeblikk, uten å kunne gå i detalj, som rørte ham veldig under innspillingen.

- Det blir nok litt artig for vennene mine å se at stolte, sterke Alexander ble myk som en pusekatt. Det gjorde meg til en myk mann, for en stund hvertfall, ler han.

Jobber med musikal Etter travle tider i utlandet den siste tiden er Rybak nå tilbake i Norge, og han forteller til Dagbladet at han har kommet for å bli.

- Jeg ikke i tvil om at jeg for alltid skal bo og ha min base i Norge. Den siste tiden har jeg jo vært litt rundt om kring, men nå er det Norge som gjelder, forteller han og fortsetter:

- I halvannet år nå har jeg forberedt en familiemusikal som skal være på norsk, og kommer ut til neste år. Jeg har gjort både svensk- og russiskspråklige album, men nå er fokuset på Norge.