Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det gladeste vanvidd

Minirevy med eventyrpiker av stort format.

I sommer sørget de for Sørlandets mest stabile høytrykk fra sceneknøttet i Grimstad. «Asbjørnsen &Joh» er kommet for å bli - i norsk scenekunst» het det lattermildt her i avisa etter premieren på deres «Sommercocktail» i juli.

Nå er Hilde Louise Asbjørnsen og Lene Kongsvik Johansen helt på sin plass - midt på Karl Johan i Scene West. Her gjør de paranoid entré, fire hender klamrer seg til primadonnatrappas rekkverk: «Tenk på alt som kan skje ...» Og gjett om det gjør! Det ene forrykende nummeret etter det andre får folk i salen til å hive seg rundt sidemannen, taket letter av latter, og det swinger i hele salen. I elleville spinn rundt kjernen av det beste fra sommerrevyen som Tullemor og Tøysemor-figurene og «Utdritningslaget» hvor den kommende brud utstyres med enorme løspupper, fallskjerm, rulleskøyter og 18 glass tequila, eller Fruen fra Oslo 3 som er kretsmester i gjærbakst og andebrystpaté, kommer nye toppnummere trillende.

All tekst og musikk sørger de for selv. En helt usannsynlig showkoreografi også, like selvironisk på kvinnekjønnets vegne som den uhyre presise fantasi som fyller dialogene og portrettene.

Talentet spruter og sprer glede, så har de også trygg ryggdekning i orkestret med Tomas Heggdal, Klaus Robert Blomvik og Roger Williamsen og sjenerøst korrektiv i Anders Mordals regi.

Masse godt og originalt stoff, skarp satire som lynraskt veksler med overdådige parodier, men best av alt: selve den smittende spillegleden.

Ryktene sier at gledespikenes nye show snart skal forsvinne både til Bergen, Trondheim og Stavanger. Bare vent, alle får!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media