- Det hadde vært gøy med et skikkelig brekk

Radioresepsjonen-gutta er inspirert av Nokas-boka.

VURDERER RAN:  Radioresepsjonen-gutta Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim er inspirert av Nokas-boka, og vurderer «et skikkelig brekk». 

Foto: Lars Myhren Holand
VURDERER RAN: Radioresepsjonen-gutta Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim er inspirert av Nokas-boka, og vurderer «et skikkelig brekk». Foto: Lars Myhren HolandVis mer

(Dagbladet): Radioresepsjonen har gjort tv, radio, sceneshow og bok. Hva blir det neste?

Dagbladet stilte Radioresepsjonen-gutta følgende spørsmål:

1) Hva tror du er grunnen til dere er blitt en så stor suksess?

2) Hva gjør dere morsomme?

 SHOW? CHECK!  Bjarte Paul Tjøstheim (f.v.), Steinar Sagen og Tore Sagen hadde to utsolgte konserter med Kringkastingsorkesteret på Rockefeller i fjor.  
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SHOW? CHECK! Bjarte Paul Tjøstheim (f.v.), Steinar Sagen og Tore Sagen hadde to utsolgte konserter med Kringkastingsorkesteret på Rockefeller i fjor. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

3) Radio, show, bok og tv. Hva blir det neste fra Radioresepsjonen?

Tore Sagen (30):
1) - En fyr sa nylig at Radioresepsjonen er veldig, veldig, veldig folkelig, mer enn «Senkveld». Jeg har sett på oss som mer sært, men det er kanskje en skjult folkelighet der. I tillegg har vi en hard fanskare, nesten som en snøball som begynte å rulle.

2) - Den skrudde folkeligheten.

3) - Nå tenker vi å prøve ran. Vi er veldig opptatt av Nokas-boka om dagen. Det tror jeg kan bli bra.

Bjarte Tjøstheim (43):
1) - Det er vel at vi er tre nokså normale gutter, som man kan relatere seg til. I tillegg til lojale og dedikerte fans, selv om de er ekstremt kritiske. Vi har en røff tone oss tre imellom, og kan si «jævla idiot» også når det er konstruktiv kritikk. Det får vi høre fra lytterne og.

2) - Vi har ikke sagt at vi er det, vi bare holder på med det vi selv syns er gøy. Kanskje det normale, til dels nesten kjedelige ved oss, som for eksempel at vi fordriver tida med å spille Nintendo.

3) - Vi har vært inne på tanken om å gi ut en sommerkassett, men jeg tror det formatet er såpass på vei ut, at det ikke vil være særlig god butikk.

Steinar Sagen (35):
1) - Vi har kontakt med lytterne og seerne våre, og jeg tror de oppfatter oss som ekte oppi alt tullet. Vi er oss selv, og jeg tror lytterne føler at de kjenner oss. I tillegg gjenkjenner de krangler og diskusjoner oss imellom.

2) - Det er enklere å være morsom når man er tre enn to. Det blir aldri stille når vi er flere, og det er heller aldri utrygt. Sier en noe døvt eller feil, får vi høre det. Vår styrke ligger i at vi er tre.

RADIO? CHECK! Radioresepsjonen har hatt sendinger på NRK P3 fra 2006 til 2010. Flere hundre tusen lastet ned programmet som podkast hver uke.
Foto: Lars Myhren Holand/Dagbladet
RADIO? CHECK! Radioresepsjonen har hatt sendinger på NRK P3 fra 2006 til 2010. Flere hundre tusen lastet ned programmet som podkast hver uke. Foto: Lars Myhren Holand/Dagbladet Vis mer

3) - Har vi gjort sceneshow? Ja, det har vi, ja. Nå har vi lest Nokas-boka, og tenkte det kunne være gøy å gjøre et skikkelig brekk. Ellers har vi vært inne på tanken om spillefilm. Det er en plattform vi ikke har prøvd ennå.

• Les også: - NRKs nye gullgutter

BOK? CHECK! I fjor høst kom «Den relativt store boka om Radioresepsjonen». Tre opplag og 15 000 bøker. Foto. Aschehoug
BOK? CHECK! I fjor høst kom «Den relativt store boka om Radioresepsjonen». Tre opplag og 15 000 bøker. Foto. Aschehoug Vis mer
TV? CHECK! «Radioresepsjonen på tv» hadde premiere på NRK 3 i høst. Bildet er fra lanseringsfesten til programmet på John Dee i Oslo, og tv-versjonen hadde et gjennomsnittlig seertall på 168 000.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TV? CHECK! «Radioresepsjonen på tv» hadde premiere på NRK 3 i høst. Bildet er fra lanseringsfesten til programmet på John Dee i Oslo, og tv-versjonen hadde et gjennomsnittlig seertall på 168 000. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer