DEBATT

Det handler alltid om enkeltmennesker

Vi kristne har ingen samkjørt kommunikasjonsstrategi. Men vi skulle ønske vi hadde det.

KRISTENKONSERVATIVE: - Vi håper – men vet vi ofte feiler – at vi som kalles «kristenkonservative» gjenkjennes på vår, og Guds, kjærlighet til alle mennesker. Uansett legning, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KRISTENKONSERVATIVE: - Vi håper – men vet vi ofte feiler – at vi som kalles «kristenkonservative» gjenkjennes på vår, og Guds, kjærlighet til alle mennesker. Uansett legning, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ingvild Endestad kommer i kronikken «Homohat – med ryggen fri» i Dagbladet med fire punkter som hun mener «det kristenkonservative Norge» bygger sin kommunikasjonsstrategi på når det gjelder spørsmål rundt kjønns- og seksualitetsforståelse. Vi tror hun tar feil, og vil heller foreslå fire andre punkt:

1. Det handler alltid om enkeltmennesker

Ingvild Endestad mener at strategien til «det kristenkonservative Norge» er å bevisst unngå å snakke om enkeltmennesker, men heller peke på «en ansiktsløs bevegelse eller en skummel ideologi». Det er helt klart en fare for at man i en offentlig debatt glemmer menneskene som diskusjonene handler om. Men om det skulle være en bevisst strategi, er den i tilfelle usedvanlig dårlig. Da blir man kald og rettroende, og man utgjør ingen positiv forskjell i andres liv. Hvis ikke det kristne budskapet bringer godhet, sannhet og frihet til enkeltmennesker, er vi ikke interessert.

Så er det samtidig en tett sammenheng mellom ideologi og enkeltmennesker. Hva man mener er godt og ondt, rett og galt, vil forme hvordan man forholder seg til andre mennesker. Det gjelder både for såkalt «kristenkonservative» og for foreningen FRI. Vi trenger derfor både en saklig og seriøs debatt om hvilken ideologi som fremmer kjærlighet og sannhet, og en ærlig samtale om hvilke konsekvenser den har i menneskers liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer