- Det handler først og fremst om et stemningsmessig gufs fra fortiden.

Trenger vi Pink Floyds nye album?

LEVNINGER FRA FORTIDEN:  «The Endless River» er i all hovedsak en nyrenovert instrumentalplate.
LEVNINGER FRA FORTIDEN: «The Endless River» er i all hovedsak en nyrenovert instrumentalplate. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er to måter å angripe dette albumet på. Man kan se på det som en gavepakke til fansen og en hyllest til en av rockens fineste og viktigste instrumentalister, keyboardist Richard Wright, som gikk bort i 2008. En slags husrengjøring - alt skal frem i lyset.

Man kan også ta «The Endless River» som et litt saktmodig punktum på en spektakulær karriere som kanskje ikke burde ha blitt tuklet mer med. I hvilken ende du havner må avhenge av hvor viktig man synes at stien skal holdes ren og mystikk skal bevares, som de sier.

Nå har «The Endless River» blitt lansert som et siste fullverdig studioalbum fra Pink Floyd, et av tidenes mestselgende band, og da må man vurdere det ut fra det.

Ensformig I utgangspunktet var plata tenkt som en mer ambient anlagt halvpart av den ellers mer konvensjonelt strukturerte «The Division Bell» fra 1994. Det ble med de tradisjonelle sangene og ambient-segmentene ble lagt i en skuff. Frem til i fjor da arbeidet med å restaurere dem ble startet.

Noen ganger er det en grunn til at ting blir unndratt offentlighetens lys og det kan nok tenkes at dette materialet ble vurdert uegnet da det ble parkert etter innspillingsøktene i 1993.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer