Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

- Det handler ikke om deg

Sofie Frost går i strupen på alle som ikke tar coronapandemien på alvor - på sin egen 30-årsdag.

PROVOSERT: Sofie Frost går i strupen på alle som ikke tar coronapandemien på alvor - på sin egen 30-årsdag. Video: Sofie Frost. Foto: Helene Skogland. Teksting: Peder Gåre Opstad. Vis mer
Meninger
  • Se innlegget til Sofie Frost i videoen øverst i artikkelen


Hva fikk deg til å skrive og legge ut teksten?

Jeg skriver generelt om det som skjer i samfunnet som treffer meg, ofte skriver jeg ut ifra provokasjon og ønsker å komme med en motstemme eller en annen side av saken. Her så ble jeg ganske satt ut av hvor mange mennesker som tilsynelatende ga blaffen i påbudt karantene og folk som ikke viste mye hensyn.

Jeg ønsket vel å gi folk en liten reality check. For jeg har en mor som er i risikogruppen og det gjør meg skikkelig redd. Vi har alle noen i livet vårt som denne pandemien er livsfarlig for og jeg ville minne folk på at det er derfor vi holder oss hjemme.

REALITY CHECK: Sofie Frost ønsker at folk skal forstå hvor viktig det er at de nå holder seg hjemme. Foto: Privat.
REALITY CHECK: Sofie Frost ønsker at folk skal forstå hvor viktig det er at de nå holder seg hjemme. Foto: Privat. Vis mer

Hvordan opplever du selv corona-situasjonen?

Det hele føles veldig surrealistisk og jeg tror ikke det har sunket inn helt enda. Jeg kjenner veldig på det at det er stille før stormen og prøver å forberede meg på det som kommer til å komme.

Syns det er vondt å ikke få være med de jeg er glad i, men skjønner veldig godt hvorfor det ikke går. Ellers så er jeg mektig imponert over alle som står på, all frivilligheten, butikkansatte, helsearbeidere og alle andre som holder samfunnet gående og oss trygge.

Hvordan ble 30-årsdagen din?

Jeg har ikke feiret bursdagen min siden jeg var 17, så i år skulle jeg slå på stortrommen. Hadde leid et lokale med scene, fikset mat til 70stk og skulle arrangere det jeg kalte Frostivalen med masse sceneinnslag og fest. Men avlyste da jeg forsto at det ikke kom til å bli trygt for alle.

Heldigvis bor jeg i verdens beste kollektiv og ble vekket med bursdagssang, kake og gaver. Fikk morgenlevering på døra fra familien og en hjemmelagd krone fra mine roomies. Det endte med å bli en av de beste bursdagene mine noensinne. Så det får heller bli Frostival neste år!

Hele Norges coronakart