- Det handler om en kvinne som er dritt lei av å fake orgasmer

Tema som rammer mange blir til musikalsk komedie.

Du har mann, tre barn og er midt i livet - men kommer aldri. Vi snakker ikke om å komme tidsnok, men aldri komme seksuelt.

- «Jeg kommer snart» handler om en kvinne som er dritt lei av å fake orgasmer.

Aldri hatt orgasme Dagbladet møte forfatter Selma Lønning Aarøs. For to år siden kom hennes kritikerroste bok «Jeg kommer snart», som nå blir til teater - en musikalsk komedie.

- Jeg skrev boka som en teatertekst der den kvinnelige hovedpersonen holder en monolog over sitt liv, sier Aarø.

«Jeg kommer snart» handler om en trebarnsmor som aldri har hatt orgasme. Nå synes hun det på tide å gjøre noe med saken, så hun skaffer seg au pair og låser seg inn på soverommet for å bruke en hel uke på å onanere.

Sexleketøy og vibratorer Julie har faket orgasme siden hun debuterte seksuelt, men en dag blir hun lei av å late som. Hun vil oppleve ekstasen. I Dagbladet leser hun at man kan trene, spise eller puste seg til en orgasme.
 
- Jeg leste over 40 artikler om kvinnelig seksualitet og orgasmer av journalist Asle Hansen i Dagbladet, som fikk navnet Atle Jansen i boka, sier Aarø.

- Hun stenger seg inne på rommet med sexleketøy og vibratorer. Hvor vanskelig kan det egentlig være? Men det viser seg at lyden av dildoen får henne til å tenke på gressklipperen til faren - og da kommer alle tankene som sporer henne av.

Krav og utilstrekelighet Da Selma Lønning Aarø lanserte boka i desember for vel to år siden, tok Akershus Teater kontakt med henne og ønsket å lage teaterstykke. I dag, fredag 12. februar, er det premiere på Lillestrøm Kultursenter med skuespillerne Monica Borg Fure som Julie og Lars Jacob Holm, som spiller alle bokas andre roller.

- Det handler om å prøve litt for hardt, sier dramatiker og regissør Vibeke Flesland Havre.

- Jeg kommer snart handler om følelsen av utilstrekkelighet som både menn og kvinner føler på, i et samfunn der idealet er å være perfekt, forteller regissør Vibeke Flesland Havre.

I følge forskning sliter en av tre kvinner med å få orgasme.

- Slapp av, ikke stress - da kommer orgasmene. Det er vel hovedbudskapet i både boka og forestillingen, sier Aarø.

KOMMER, ELLER KOMMER IKKE: Mange kvinner får ikke orgasme. Det er utgangspunktet for stykket «Jeg kommer snart» med Monica Borg Fure som «orgasmefaker» og Lars Jacob Holm i hovedrollene. Foto: May B. Langhelle / Akershus Teater
TO PÅ SCENEN: Skuespillerne Monica Borg Fure som Julie og Lars Jacob Holm, som spiller alle bokas andre roller. Foto: May B. Langhelle / Akershus Teater
FRA BOK TIL TEATER: Forfatter Selma Lønning Aarøs bok «Jeg kommer snart» blir musikalsk komedie.Foto: Jacques Hvistendahl
OM UTILSTREKKELIGHET: - Jeg kommer snart handler om følelsen av utilstrekkelighet som både menn og kvinner føler på, i et samfunn der idealet er å være perfekt, sier regissør Vibeke Flesland Havre. Foto: May B. Langhelle / Akershus Teater