DEBATT

Debatt: Gettoisering

Det handler om mer enn hudfarge

Her er seks av flere saker det er avgjørende å jobbe mye bedre med, for å forebygge at vi får gettoer i utsatte områder i Oslo og andre steder i Norge.

VIKTIG Å FOREBYGGE: For meg som beboer her er det viktig å si ifra at man ikke kan kalle områder for gettoer bare på grunnlag av flyttetall, skriver Jan Bøhler. Her er han på et folkemøte på Holmlia i fjor med blant andre Sylvi Listhaug og Hans Sverre Sjøvold, da henholdsvis justisminister og politimester i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIKTIG Å FOREBYGGE: For meg som beboer her er det viktig å si ifra at man ikke kan kalle områder for gettoer bare på grunnlag av flyttetall, skriver Jan Bøhler. Her er han på et folkemøte på Holmlia i fjor med blant andre Sylvi Listhaug og Hans Sverre Sjøvold, da henholdsvis justisminister og politimester i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Når vi nylig fikk tall om en netto utflytting av norske beboere på 15 prosent i 2008–16 fra min bydel, Alna, og det samme fra Stovner bydel, ga det overskrifter og uttalelser på at «det skjer en gettofisering av Oslo» (Dagbladet 15/4).

For meg som beboer her er det viktig å si ifra at man ikke kan kalle områder for gettoer bare på grunnlag av flyttetall. Blant alle de jeg kjenner og treffer rundt i Groruddalen som har ikke-vestlig bakgrunn, er det mange som er gagns samfunnsborgere, som står på og snakker godt og naturlig norsk.

En av dem er Tariq Mahmood som jeg møtte forleden på Stovner. Han har bodd i Groruddalen i 33 år, og fortalte om hvordan han gjør alt han kan for å gi tilbake til samfunnet. Han er i full jobb med renhold på sykehjem, og er blant annet aktiv i cricket-klubben, i frivillighetssentralen, i Frelsesarmeen, i en kaffeklubb på Stovner senter – i tillegg til å følge opp at barna får utdanning og gode yrkesliv.

Tariq og veldig mange andre som står på og integrerer seg, fortjener ikke å bli regnet inn i det som gjør at vi kan få gettoer. De som gjør sin plikt og får sin rett i Norge, i den rekkefølgen, er tvert imot med på å motvirke det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer